Superstjärnorna avgjorde framåt och VAR bakåt för Real

Publicerad 2019-02-09

Superstjärnorna Casemiro, Sergio Ramos och Gareth Bale såg till att göra målen framåt för Real Madrid.

Bakåt fick Los Blancos hjälp av VAR att hålla tätt i derbysegern, 3–1, mot Atletico Madrid.

Ett Madridderby är redan på förhand en tuff uppgift för en domare. Javier Estrada fick att göra när de båda Madridlagen gick in stenhhårt i närkamperna och de gula korten haglade.

Men han var inte ensam bland funktionärerna om att få jobba.

I 16:e minuten cykelsparkade Casemiro vackert in 1–0 för Real Madrid efter att Sergio Ramos förlängt en hörna.

Mellan benen

Antoine Griezmann rullade in 1–1 (25) mellan benen på Realmåvakten Thibaut Courtois. Målet, på gränsen till offside, godkändes efter VAR-bedömning.

Videodomarna fick jobba ytterligare när de gav huvuddomaren Javier Estrada rätt i sin straffbedömning efter att Vinicius fällts av José Gimenez.

Straffen satte Sergio Ramos mycket säkert till 2–1 för Real Madrid nere vid Jan Oblaks högra stolpe.

Tio minuter in i den andra halvleken måste även situationen varit svårbedömd för VAR-funktionärerna.

Atleticos Chelseaförvärv Alavaro Morata ryckte ifrån Reals backlinje på en lång passning, tog ner bollen vackert i farten och lobbade kyligt in bollen i mål bakom Courtois.

Men den här gången underkände VAR-teamet målet för en offside som måste ha handlat om centimeter.

Känslorna var mycket upprörda bland de dryga 65 000 hemmafansen på Wanda Metropolitanostadion i Madrid.

Den tidigare intensiva, högtempomatchen övergick mer och mer till frustration och närkamper som gick klart över gränsen. Under en tiominutersperiod delade domare Estrada ut sex varningar till de båda lagen.

Bale avgjorde

Framåt var Real Madrid effektivast. Efter att ha varit på planen i 17 minuter hittade Luka Modric inhopparen Gareth Bale med en öppnande passning i 74:e minuten.

Ur vänsterposition tryckte walesaren in 3–1 med vänstervristen vid Jan Oblaks bortre stolpe.

Atleticos förhoppningar om att komma närmare grusades när mittfältaren Thomas Partey fick sitt andra gula kort efter en ful stämpling mot Toni Kroos.

Segern i derbyt innebar att Real Madrid passerade Atletico i tabellen och tog över andraplatsen, dock fem poäng efter Barcelona som dessutom har en match mindre spelad.