LA Galaxy utslaget trots mål av Zlatan

Publicerad 2019-10-25

Los Angeles FC slog ut Los Angeles Galaxy ur slutspelet trots ett mål och en assist av Zlatan Ibrahimovic.

Nu kan svensken ha gjort sin sista match någonsin.

– Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg vad MLS är, säger Zlatan efter matchen enligt LA Times.

Inför åttondelsfinalen i MLS mot Minnesota sa Zlatan Ibrahimovic att det kunde bli han sista match. Men Los Angeles Galaxy vann och tog sig vidare till en kvartsfinal mot rivalen Los Angeles FC.

LAFC vann den västra divisionen och gick därför in direkt i kvarten.

De tog också ledningen i derbyt. Carlos Vela satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Men Var-domaren missade en klar offside på det andra målet.

– Vad gjorde han där uppe? Drack kaffe med Magic Johnson?, säger Zlatan enligt LA Times Arash Markazi.

Zlatan kvitterade

Svensken fick bollen i mitten, vände bort sin back och frispelade Cristian Pavon som reducerade bara minuten efter 2-0-målet.

I den 55:e minuten satte Zlatan 2-2 efter ett svagt målvaktsingripande av Tyler Miller.

Men drygt tio minuter senare kom mardrömsminuten för Galaxy. Diego Rossi satte först 3-2 innan norrmannen Adama Diomande ökade på. Rolf Feltscher tände hoppet för Galaxy när han reducerade efter en frispark i den 78:e minuten.

Karriären över?

Men bara två minuter senare ökade Diomande på på nytt till 5–3. Zlatan hade en till boll i mål i 94:e, men då hade domaren blåst för frispark i straffområdet.

Matchen slutade därmed 5–3 och Galaxy är nu utslaget ur slutspelet. Det är första gången LAFC vinner mot rivalen.

Zlatans kontrakt med klubben går nu ut och den stora frågan är vad som händer nu med svenskens karriär.

– Jag vet inte vad som händer nästa år. Det är för tidigt att säga. Om jag stannar är det bra för MLS för då kommer hela världen kolla. Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg vad MLS är, säger Zlatan efter matchen.