”Den ende spelaren som aldrig får säljas”

Guardiola pekar ut nyckelspelaren framför alla andra: Får inte gå för 5,5 miljarder

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Manchester City kryllar av superstjärnor men det finns en spelare som står över alla andra.

En 19-årig mittfältare som trots enorma förväntningar än så länge haft hopplöst svårt att ta en ordinarie plats i startelvan.

– Phil Foden är den ende spelaren som aldrig får säljas. Inte under några omständigheter, säger tränaren Pep Guardiola enligt The Sun.

Pep Guardiola släppte Jadon Sancho till Borussia Dortmund och Brahim Diaz till Real Madrid. Två supertalanger som många tror att spanjoren kommer få ångra bittert att han tappat.

Trots det är Guardiola säker på att han fortfarande har fotbollsvärldens nästa superstjärna i sin klubb.

– Phil Foden har växt upp med oss. Han är en del av oss och kommer bli briljant. En av Premier Leagues bästa, säger Guardiola i kommande boken ”Pep’s City: The Making of a Superteam” enligt The Sun.

”Har en plats i laget”

Guardiola har fått kritik för att Foden, som 2017 ledde England till segern i U17-VM, inte får mer speltid i a-laget. Detta samtidigt som jämnårige Jadon Sancho – som även han ställdes åt sidan av Guardiola – redan gör succé i tyska Borussia Dortmund.

– Det är bättre att ta saker och ting i lugn och ro men en sak är klar: Foden har en plats i Citys förstalag. Det skulle också vara intressant att se om en annan tränare hade gett honom chansen att utvecklas eller lånat ut honom. Jag tycker inte om att behöva peta honom i vissa matcher men jag måste även tänka på hela truppen. Phil förstår det, säger Guardiola.

”Är vår nye trollkarl”

Pep Guardiola understryker samtidigt med all tydlighet att han är säker på att Foden förr eller senare kommer bära Manchester City,

– Det var ingen slump att han fick ett nytt kontrakt. Han är den ende spelaren som aldrig får säljas. Inte under några omständigheter. Den ende. Inte ens för 500 miljoner euro (knappt 5,5 miljarder kronor). Phil ska ingenstans eftersom Phil är City. Vi kommer inte heller värva någon annan för den positionen så när David Silva lämnar vet vi redan vem vår nye trollkarl kommer vara.

Raheem Sterling och Phil Foden.
Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN
Raheem Sterling och Phil Foden.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.