Bahoui avgjorde cupmötet efter fem minuter

AIK stormar mot kvartsfinal i Svenska cupen

Publicerad 2022-02-27

Fem minuter tog det.

Sedan hade Nabil Bahoui avgjort cupmötet borta mot Eskilsminne.

AIK vann komfortabel med 4–0 efter att nyförvärvet Henry Atola Meja fastställt slutresultatet.

AIK åkte till Helsingborg för att ta sig an division 2-laget Eskilsminne i Svenska cupens andra gruppspelsmatch.

Det var klasskillnad redan på förhand – vilket skulle visa sig när domaren blåste igång matchen. För redan efter fem minuter hade Nabil Bahoui avgjort matchen.

Han satte 1–0 i den tredje matchminuten efter att blivit frispelad av Nicolas Stefanelli i straffområdet och bara två minuter senare utökade han på nick på ett fint inlägg från Josafat Meneds. AIK-anfallaren gjorde därmed sitt fjärde mål på tre halvlekar.

Efter det var det spel mot ett mål och Eskilsminne hade inte mycket att sätta emot. I den 25:e minuten satte Zachary Elbouzedi 3–0, ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Nians jobb är att göra mål men jag vill inte ta åt mig all cred. Nu ska vi inte släppa in dem i matchen och sätta dit någon boll till, sade Bahoui till C More i pausen.

Debutanten presenterade sig

Den andra halvleken var betydligt mer händelsefattig. Bahoui var nära att fullborda ett hattrick efter ett avslut i målramen, men lyckades inte den gången.

I matchens slutskede fastställde debutanten Henry Atola Meja slutresultatet till 4–0, efter en läcker sulfint när han kom fri mot målvakten.

AIK har nu ena foten i kvartsfinal inför avgörande matchen mot Örebro den 7:e mars.

– Vi pratade inför om att vi skulle se det här som en allsvensk match och inte underskatta motståndet, säger Yasin Ayari till C More efter matchen.