Flera svenska klubbar intresserade av Hrgota

...men här är beskedet om anfallarens framtid: ”Där vill Branimir spela”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

FOTBOLL

IFK Göteborg och flera andra allsvenska storklubbar har undersökt möjligheterna för en flytt för Branimir Hrgota, 25, från Eintracht Frankfurt.

Men anfallaren stannar i Tyskland.

– Han vill ta en plats i Eintracht och göra sina mål där, säger agenten Drazan Gilja.

Under förra veckan var Sportbladet i kontakt med med både tyska reportrar som följer Eintracht Frankfurt, representanter för klubben och Hrgotas agent, Drazan Gilja, när samtidigt IFK Göteborg var på jakt efter anfallsförstärkning.

En klar koppling finns mellan Hrgota och IFK Göteborg: anfallaren hade Blåvitts nuvarande sportchef Mats Gren som sin tränare i Jönköpings Södra innan han flyttade till Borussia Mönchengladbach sommaren 2012.

Då 19-årige Hrgota hade då gjort 28 mål under två säsonger i superettan för J-Södra.

Drazan Gilja förklarade under förra veckan att en flytt tillbaka till Sverige inte var aktuell.

Gren ringde

Under tisdagen skriver dock Frankfurter Rundschau att Hrgota kan vara aktuell för en flytt sedan IFK Göteborg undersökt möjligheterna att värva Hrgota.

– Det enda som har hänt sedan vi pratades vid förra veckan är att Mats Gren har kontaktat mig om Branimir, säger agenten Drazan Gilja till Sportbladet. Jag känner Mats Gren väl och vi pratade om Hrgotas situation.

– Gren är inte den enda svenska klubben som kontaktat mig om Hrgota. Det är flera svenska klubbar och sportchefer som är intresserade och som har ringt mig, säger Gilja.

Sedan tidigare är det känt att förutom IFK Göteborg även klubbar som Djurgården, Häcken och Elfsborg, håller ögonen och öron öppna efter tillgängliga anfallare sedan de flesta internationella transferfönster stängt.

Hrgota, vars karriär gått upp och ned i tyska Mönchengladbach och Eintracht (med i landslaget och EM-kvalet 2014) har den här säsongen bara fått göra fem Bundesligamatcher (noll mål) med tabellfyran från Frankfurt.

Kovac nöjd

– Det är hård konkurrens om anfallsplatserna, men tränaren Niko Kovac är mycket nöjd med Branimirs jobb under träningarna. Vi tror att han kommer få sina chanser under våren. Får han spela och göra mål tycker jag att han borde vara aktuell för svenska VM-truppen, säger Gilja.

Det är inte aktuellt med en flytt?

– Nej. Branimir vill vara kvar i Tyskland. Om det skulle vara aktuellt med ett klubbyte så är det tidigast till sommaren och då finns det även andra tyska klubbar som är intresserade.

– Men givetvis är han smickrad över intresset från de svenska klubbarna. Det är alltid positivt, säger Gilja.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.