Seger för både Manchester City och Liverpool

Publicerad 2018-11-24

Topplagen vägrar bromsa in.

Både Liverpool och Manchester City tog tre poäng och sätter press på jagande Tottenham och Chelsea inför deras derby i kväll.

Efter tretton omgångar står både Manchester City och Liverpool utan förluster i Premier League.

Tuffast i den 13:e omgången hade utan tvekan Liverpool borta mot Watford. Matchen stod 0–0 en bra bit in i andra halvlek och frågan är om inte Watford borde fått en straff efter 55 minuter när Andrew Robertson kom sent in på Will Hughes i eget straffområde.

– VAR hade nog gett straff där, säger Martin Åslund i Viasat.

”Så överlägset”

Men domaren friade och drygt tio minuter senare kunde i stället Mohamed Salah förvalta ett Sadio Mané-inspel till 1–0.

Matchen avgjordes av Trent Alexander-Arnold i den 76:e minuten när han böjde in en läcker frispark från dryga 25 meter. Och trots att Jordan Henderson tog ett andra gult kort i slutet av matchen blev slutresultatet 3–0 till Liverpool efter att Robert Firmino satt sista spiken i kistan.

Om det satt halvhårt inne för Liverpool var det raka motsatsen för Manchester City som kunde slå av motorn mot West Ham redan efter 34 minuter.

Då hade David Silva, Raheem Sterling och Leroy Sané satt varsitt mål. Särskilt det sista var en uppvisning i snabb passningsfotboll mot ett uppställt försvar som slutade med att tyske Sané kunde sätta bollen i öppet mål efter en kylig dragning.

– Det är så överlägset, säger Ola Andersson i Viasat.

Matchen slutade 4–0 efter ännu ett Sanémål på övertid och City leder därmed ligan två poäng före Liverpool. Duon har sedan fem respektive sex poäng ner till Chelsea och Tottenham som möts i kväll.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se