Officiellt: Succéspelaren till Malmö

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Romain Gall, 23, lämnar Gif Sundsvall efter sin succéartade vår.

Spelaren är klar för den regerande mästaren och ligakonkurrenten Malmö FF.

– MFF är Sveriges främsta klubb och ett bra steg för mig att ta för att fortsätta att utvecklas, säger Gall.

Malmö FF halkade efter i tabellen på grund av en knackig vårsäsong med blandade resultat.

Under sommaren har den regerande mästaren rustat rejält för att komma på banan igen. Först plockades Anders Christiansen - som utnämndes till allsvenskans bästa spelare förra året - tillbaka från Belgien samt anfallaren Marcus Antonsson. Det har även pratats om att Guillermo Molins är på gång för en återkomst.

Nu står det klart att den skånska klubben även har kikat uppåt i landet för att plocka in ännu en förstärkning. Romain Gall glänste i Gif Sundsvall under den första halvan av året och har nu skrivit på ett kontrakt med konkurrenten som sträcker sig fram till 2022.

Ses som Svanbergs ersättare

– Romain Gall har haft en stark och snabb utveckling i GIF Sundsvall. Han kan tillföra spännande egenskaper som vi kanske inte har i truppen sedan Mattias Svanberg lämnade. Det är en snabb spelare som är duktig en mot en och bra i djupled, motiverar sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Den offensive 23-åringen är född i Frankrike men har även amerikanskt medborgskap. Nu bär det alltså av till Sveriges sydliga delar.

– MFF är Sveriges främsta klubb och ett bra steg för mig att ta för att fortsätta att utvecklas. Det är en stor klubb med höga ambitioner, säger Romain Gall.

– Jag hoppas på att kunna bidra med kreativitet, hårt arbete och mål. Jag ska ge allt jag kan på planen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.