Kan gå från bäst – till sämst betald

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

FOTBOLL

Rafael van der Vaart har det jobbigt i Danmark.

Han är på väg att gå från bäst betald till sämst betald i den danska ligan.

– Solen går alltid upp, men jag kommer nog ha svårt att gå upp ur sängen för ingenting, säger van der Vaart.

Rafael van der Vaart debuterade i Ajax som 17-åring och jämfördes med förre storspelaren Johan Cruyff. Han utsågs till årets talang i Nederländerna och vann Golden Boy - priset till den bästa spelaren under 21 år.

Han har sedan tillhört flera fina klubbar under karriären, bland andra Hamburg, Real Madrid och Tottenham - men mittfältaren fick aldrig den utvecklingen som förväntades.

De senaste åren har Rafael van der Vaart tillhört Midtjylland i Danmark. Under de två åren, 2016–2018, har han varit ligans bäst betalde spelare, uppger danska Ekstra Bladet.

”Kommer nog ha svårt”

35-åringen ser i nuläget ut att gå från bäst betald till sämst betald. Danska Esbjerg har erbjudit honom ett mindre lukrativt avtal.

– Det mest ideala hade varit Esbjerg, men de har erbjudit mig ett kontrakt med noll kronor. Solen går alltid upp, men jag kommer nog ha svårt att gå upp ur sängen för ingenting, säger van der Vaart till Fox Sports, enligt Ekstra Bladet.

Mittfältaren har tränat med PEC Zwolle de senaste veckorna, men han ska åka till Danmark och träna med Esbjerg på onsdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN