Rasar mot domsluten – vill få till ett omspel

Uppdaterad 2018-07-06 | Publicerad 2018-07-05

Över 250 000 personer har skrivit under en namninsamling som kräver att åttondelsfinalen mellan England och Colombia ska spelas om.

Englands straffspark och Colombias bortdömda mål står i fokus i överklagandet – som har skickats till det internationella fotbollsförbundet Fifa.

Åttondelsfinalen mellan England och Colombia blev en riktig rysare.

Harry Kane gav engelsmännen ledningen på en straff efter 57 minuter – och 36 minuter senare, på tilläggstid nickade Yerry Mina in 1–1 för Colombia.

Engelsmännen tog sedan en historisk seger i den efterföljande straffläggningen (första straffsegern någonsin för landet i ett VM-slutspel).

Men det var inte alla som gladdes åt Englands seger.

Missnöjd med domarvalet

Flera människor irriterade sig på två omdiskuterade domslut från den amerikanska domaren Mark Geiger. Situationen som resulterade i en engelsk straff i den andra halvleken, samt ett bortdömt colombianskt mål, pekades ut som matchavgörande händelser.

– Att utse amerikanska domare till en sådan här match är ett väldigt kontroversiellt beslut. Det fanns många situationer som domaren tolkade till Englands fördel. Det är en skam, sa Colombias storstjärna Radamel Falcao efter matchen.

Det var stökigt mellan England och Colombia.

Och det var fler som höll med honom. Enligt The Sun skapades en namninsamling efter matchen, en protest mot de två domsluten. I dagsläget har över 250 000 människor skrivit under listan – och de vill att Fifa ska besluta om ett omspel.

Två händelser i fokus

Straffsituationen beskrivs i protesten som en brottningsmatch mellan Harry Kane och Carlos Sánchez där Kane gick omkull utan att fällas eller knuffas.

Och Carlos Baccas mål i förlängningen borde inte ha blåsts av menar folket, trots att domaren redan hade blåst av spelet på grund av att en till boll var på väg in på planen.

Förhoppningen är att Fifa ska granska dessa två händelser för att kunna skapa ett framtida prejudikat som främjar rent spel.

Det är oklart hur detta har tagits emot av Fifa, samt hur det följs upp.