Häcken vidare i cupen – avgjorde på tilläggstid

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

GÖTEBORG. Häcken behövde 92 minuter och 30 sekunder för att få hål på Halmstad.

På tilläggstid blev Alexander Jeremejeff cuphjälte mot Halmstad.

– Det är extra skönt att vinna så på slutet, säger Jeremejeff.

Halmstad slog ut IFK Göteborg i gruppspelet av Svenska Cupen. Inte en slump.

I kvartsfinalen under lördagseftermiddagen hade det förväntade allsvenska topplaget Häcken väldigt svårt att få hål på HBK.

– Det var annorlunda att möta ett lag med fembackslinje och att stångas med stora robusta mittbackar. Matchbilden brukar se ut så här på hemmaplan, att vi trycker ned motståndarna. Men man vet att lägena kommer och då gäller det att sätta dit den, säger Alexander Jeremejeff.

Inför 1 427 åskådare hemma på Bravida arena dominerade Häcken under långa delar av matchen, men brände lägen, träffade täckande Halmstadspelare eller så stod HBK-målvakten Stojan Lukic i vägen.

På väg mot förlängning

Under den andra halvleken, där det var konstant spel mot HBK-målet, utvecklade det sig allt mer till en duell mellan Häckens brassestjärna och Lukic i HBK-målet.

Cupkvartsfinalen var på väg mot förlängning när trollkarlen Paulinho fick bollen på vänsterkanten med 30 sekunder kvar av de tre minuternas tilläggstid.

Ett par överstegsfinter av brassen innan han släppte ut bollen till inhopparen Egon Binaku. På inspelet från vänster längs marken stötte Alexander Jeremejeff in 1-0 från nära håll till vilt jubel från Häckenfansen och extremt deppiga HBK-spelare.

– Vi hade ny chans på ny chans. Det var bara att försöka nollställa huvudet och mala på, säger Jeremejeff.

Det är du och Paulinho som ska göra Häckens mål?

– Så är det väl. Man har olika roller i ett lag. Målskyttarna är det som syns hos er i media, men man ska inte glömma att vår backlinje såg till att vi höll nollan igen. Det är lika mycket värt som de som gör mål.

Spelar ingen roll

Vilka vill du ha i semin, AIK eller Hammarby?

– Det spelar ingen roll. Målsättningen är att vinna cupen. Då spelar det ingen roll vilka som står på andra sidan, säger Alexander Jeremejeff.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.