Svensken stängs av efter armbågen

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Gustafson missar tre matcher efter fula tilltaget

1 av 2

Armbågen från Simon Gustafson har skapat negativa rubriker.

Nu stängs mittfältaren av fyra matcher, varav en villkorlig, enligt holländska fotbollsförbundet.

”Detta olämpliga uppträdande har ingen plats på en fotbollsplan”, skriver förbundet.

Svenske Simon Gustafson, 20, har gjort succé sedan han lämnade Häcken för holländska Feyenoord. Feyenoord-mittfältaren har stått för tre mål och fem assist i klubben och hyllats för sitt spel av förre Liverpool-spelaren Dirt Kuyt.

Nu har dock mittfältaren stängts av efter att helt oprovocerat satt armbågen i magen på Heracles Mark-Jan Fledderus i söndagens ligamöte.

– Jag kunde inte andas. Jag var helt panikslagen, eftersom jag var helt oförberedd på att den (armbågen) skulle komma, sa Fledderus efteråt.

”Har ingen plats på en fotbollsplan”

Gustafson anmäldes för tilltaget och nu har holländska fotbollsförbundet stängt av 20-åringen i fyra matcher, varav en är villkorlig, meddelar de på sin hemsida.

Förbundet skickade ett förlikningsförslag till Feyenoord om att stänga av Gustafson i fyra matcher, gäller både liga- eller cupspel, vilket klubben accepterade.

”Händelser som detta olämpliga uppträdande har ingen plats på en fotbollsplan”, skriver holländska fotbollsförbundet på sin hemsida.

U21-landslagsmannen missar matcherna mot Groningen, Willem II och Nijmegen, men är tillbaka till matchen mot PSV Eindhoven den 17 januari.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.