"Förvirring om vem som skulle ta den sjunde straffen"

Joe Allen satte den avgörande straffen för Liverpool.

En ligacupfinal i potten.

Då behövdes ett straffavgörande mot Stoke innan Liverpool lyckades ta sig dit.

Där har Jürgen Klopp chansen till första titeln med klubben.

Liverpool hade en 1-0-seger borta mot Stoke att gå på inför returmatchen hemma på Anfield.

Men det som såg ut som ett drömläge – blev till 120 mållösa minuter för storlaget efter att Stokes Marko Arnautovic sett till att bortalaget fått hål på Liverpool på tilläggstid i den första halvleken.

I straffläggningen stod Simon Mignolet i vägen för Peter Crouchs straff samtidigt som Emre Can prickade stolpen strax därefter.

Allen satte avgörande

Efter en jämn kamp avgjordes det till slut på sudden death-straffar.

Där klev Mignolet fram och stod för en grym räddning på Marc Muniesas straff, och när inhopparen Joe Allen dunkade in den efterföljande straffen i krysset var saken klar.

– Det var förvirring om vem som skulle ta den sjunde straffen. Men jag valde rätt hörn och det är en grym stämning här nu, säger Allen till Sky Sports.

Ligacupfinalen spelas på Wembley den 28 februari och för motståndet står antingen Manchester City eller Everton som möts imorgon. Everton har 2-1 att gå på från första mötet.

I finalen har Jürgen Klopp chans till sin första titel med Liverpool.