Inga mål, men en assist och spelglädje

Uppdaterad 2015-08-31 | Publicerad 2015-08-30

Zlatan såg lovande ut inför EM-kvalet

MONACO. Inga mål, men en assist och spelglädje.

Sex dagar före EM-kvalet mot Ryssland var anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic tillbaka efter skada när PSG vann över Monaco med 3-0.

Om han stannar i PSG?

– Han kommer självklart att stanna. Det är en stor spelare som måste spela med oss, säger PSG-president Nasser Al Khelaifi till Sportbladet.

Det ser alltså ut att bli så som så många trott.

Efter alla spekulationer kan du säga att Ibrahimovic stannar?

– Han kommer självklart att stanna. Det är en stor spelare som måste spela med oss, säger Nasser Al Khelaifi till Sportbladet.

Kan ni tänka er att förlänga?

– (ett leende) Ni kan prata om men det är inte rätt tillfälle att diskutera det...

Och det var en spelsugen Zlatan Ibrahimovic, tillbaka efter en ligamentskada som hindrat honom från ligaspel hittills, som öppnade mot ett lågt stående Monaco.

Den svenske anfallsstjärnan gick djupt och hämtade boll tidigt i matchen och hade efter fem minuter fem bollkontakter.

Det var också Zlatan Ibrahimovic som fick PSG:s första chans.

Efter sex minuter slog högerbacken Serge Aurier ett inlägg som Zlatan mötte halvt felvänd. Han vände in centralt i planen och sköt med högern. Skottet gick strax utanför.

– Jag kände mig rörlig och fick mycket boll, skriver Zlatan i sin app Zlatan Unplugged.

PSG hade fler chanser i första halvlek (Lucas fri, Cavani-nick över) men lyckades inte spräcka nollan och efter 30 minuter kunde ett kontringsbaserat Monaco flytta fram positionerna.

De oroade mest

Snabbe 22-åringen Stephan El Shaarawy, ny i Monaco, var tillsammans med tekniske 20-åringen Adama Traoré på mitten och den företagsamma anfallaren Anthony Martial, bara 19, de som oroade PSG:s försvar allra mest.

I andra halvlek var det just El Shaarawy som hade första vassa chansen, men avslutet kunde PSG:s tyske målvakt Kevin Trapp plocka.

Och i en fas där matchen verkligen stod och vägde var det Zlatan Ibrahimovic som var med och skapade matchens första mål. Zlatan Ibrahimovic fick en passning centralt, slog ut den till en rättvänd Blaise Matuidi i fart till vänster som med ett snabbt inlägg hittade Edison Cavani på rätt yta. Cavani nickade snyggt in 1-0 för PSG.

Zlatan hade sedan två fräcka försök där han sökte Blaise Matuidi, men det var i den 73:e minuten som det gav utdelning. Zlatan friställde Cavani med en väl slagen passning i djupled. Och 2-0 punkterade matchen.

Slutspelat för Zlatan

Några minuter senare var det slutspelat för Zlatan Ibrahimovic, som ersattes av Ezequiel Lavezzi (som tackade med att göra 3-0).

Mer glädje i PSG var också att nyförvärvet Angel di Maria gjorde debut. Han kom in i andra halvlek och satte en oerhörd fart på sina flacka inlägg.

Med honom i laget, en målfarlig Cavani och Ibrahimovic tillbaka får Malmö FF att bita i i Champions League.

I sin app ger Zlatan dock ett öppet svar på frågan om han känner att PSG är en stark utmanare till årets Champions League-titel:

– Det återstår att se.

För svenska landslagets del var kvällens formbesked positivt.

Zlatan Ibrahimovic har förstås en bit kvar till absoluta formtopp, men matchotränad? Nä, inte vad vi kunde se.

Han såg inte helt nöjd ut själv, ville säkert ha gjort ett mål men när Zlatan i natt lämnade planen var det med ett gott leende.