Hammarby förlorade i Finland

Billborn: ”Man kan inte ta så mycket dumma beslut”

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Några tunga minuter sänkte Hammarby i Finland.

Laget tappade 1–0 till förlust med 1–3 mot HJK Helsingfors.

– Alla tre målen vi släpper till tar vi dumma beslut, helt enkelt. Sen går tåget och då blir det mål. Man kan inte ta så mycket dumma beslut, säger tränaren Stefan Billborn till Hammarbys hemsida.

En mållös första halvlek. Sju minuter in i andra kom Hammarbys ledningsmål.

Darijan Bojanic lyfte in bollen i straffområdet och Vladimir Rodic nickade in 1–0 till Bajen. Men ledningen stod sig bara i två minuter. Akseli Pelvas tryckte in 1–1 på en retur efter en bra räddning av Hammarbys målvakt Davor Blazevic.

– 1–1 såg jag inte riktigt, men det kändes som det var hela havet öppnar sig på väntersidan, säger tränaren Stefan Billborn.

Flera spelare i Hammarby tittade mot den assisterande domaren och menade att det var offside på HJK.

Bara minuter efteråt kom nästa smäll för Hammarby.

Två mål av Tarasov

Dusan Jajic föll på mittplan när han tog emot en passning, men domaren lät spelet fortgå. HJK ställde om och Tarasov sköt in 2–1 med en halvdan träff.

Hammarby jagade en kvittering i slutskedet, men i stället för 2–2 blev det 3–1. HJK kontrade i den 86:e minuten och Tarasov blev fri med Davor Blazevic och anfallaren gjorde 3–1. Det var hans andra mål för dagen.

”Väldigt hafsigt beslut”

Tränaren Stefan Billborn var inte nöjd.

– I första halvlek tycker jag vi har dålig struktur på laget, vi kommer inte ut i position. Det blir väldigt hafsigt spel. Inte mycket målchanser, men mattan är som en handbollsplan, säger Billborn.

– I andra halvlek de spelar väldigt naivt. De spelar tolv-tretton passningar utanför eget straffområde och vi tar inte boll. Om man inte tar bollen och de lyckas spela förbi så får de några omställningar. Alla tre målen vi släpper till tar vi dumma beslut, helt enkelt. Sen går tåget och då blir det mål. Man kan inte ta så mycket dumma beslut.

Häcken spelade också under lördagen. Laget föll med 0–2 hemma mot norska Sarpsborg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.