Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson: ”Är inte optimalt”

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Alla uttagna spelare är friska och krya inför landskamperna mot Chile och Rumänien.

Men skadorna på Jakob Johansson, Albin Ekdal och Robin Olsen stör landslaget.

– Det är inte optimalt så är det ju, säger förbundskapten Janne Andersson.

Fotbolls-VM i Ryssland är tre månader bort. På måndagen samlades landslaget för att börja förberedelserna för mästerskapet.

Ingen skador eller sjukdomar har rapporterats på de uttagna spelarna som nu har anlänt till Stockholm. Även skadade Albin Ekdal är på plats de två första dagarna. 

– Det har inte hänt så där väldigt mycket sedan presskonferensen senast. Spelarna har börjat komma och det är roligt att träffa dem. Det är ett märkligt jobb när man upplever väldigt roliga dagar och sedan skiljs man åt i fyra månader. Så det är kul att träffas igen, säger förbundskapten Janne Andersson.

”Oroar mig inte i onödan”

Med Albin Ekdal och Jakob Johansson skadade är mittfältet det största frågetecknet för landslaget.

– Jag brukar säga att jag inte oroar mig i onödan. Det är inte optimalt så är det ju. Jakobs rehab går jättebra. Större under har hänt, men vi räknar inte med att han kommer tillbaka. Får Albin bara en vettig period nu är jag inte så orolig. Han kommer att tugga sig i form. Jakob får vi se, säger Andersson.

De slåss om en plats

Andersson kommer att matcha två olika lag mot Chile hemma på lördag och Rumänien borta nästa tisdag. Konkurrenssituationen är kanske störst på högerkanten där Ken Sema, Jimmy Durmaz och Viktor Claesson slåss om en plats. 

– Konkurrensen är som den är. Det är långt kvar till vi ska spela tävlingsmatcher så jag är inte stressad över det. Viktor Claesson gör det riktigt bra, hans utveckling är jättebra. Samma med Ken Sema, han har haft en liknande utveckling som Viktors. Han har visat i de internationella matcherna att han håller bra klass. Jimmy har också presterat väldigt bra, säger Andersson.

Men Robin Olsen skadad är också målvaktspositionen ett frågetecken. 

– Robin för mig har varit en väldigt klar etta så mitt första resonemang är att jag har en stark tro på att han hinner bli frisk. Sen tycker jag att både (Kristoffer) Nordfeldt och Kalle (Karl-Johan Johnsson) är bra målvakter. Det är två bra målvakter och de landskamper de har fått stått i innan har de gjort det bra. De är närmst, säger Andersson.

Lördag 18.00: Sverige-Chile sänds direkt i TV 4.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är din trupp till VM, Janne Andersson

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Fotbolls-VM