Mardrömmen för nye tränaren Johan Mjällby fortsätter.

Gefle tappade 1–0 till 1–2 hemma mot Jönköping – lagets tredje raka förlust.

Gefle tappade succétränaren Poya Asbaghi till IFK Göteborg inför säsongen.

Ersättaren Johan Mjällby, med närmare 50 A-landskamper som spelare på meritlistan, har fått en tung start i Gästrikland.

I dag, hemma mot Jönköping, kom den femte förlusten på de åtta inledande matcherna när laget tappade matchen på tio minuter i upptakten av den andra halvleken.

Två snabba mål av Peter Gwargis såg till att 1–0 blev 1–2, ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Eskilstuna ångar på

Det innebar tredje raka förlusten för Gefle som är fast på negativ kvalplats i tabellen.

Betydligt mer formstarkt är AFC Eskilstuna. Klubben, som åkte ur allsvenskan i höstas, kan vara på väg mot ett snabbt återtåg. I kväll tog laget sin femte seger på de sex senaste matcherna när Adnan Kojic sköt matchens enda mål i bortamötet mot Gais.

Eskilstuna är nu tvåa i tabellen, två poäng bakom serieledaren Örgryte.