Haaland målskytt direkt när City vann mot Liverpool

Men när det var dags för klubblagsfotboll igen slog Erling Haaland till direkt för Manchester City mot Liverpool i ligacupen.

Han gjorde 1–0 efter tio minuter när City vann med 3–2.

Inget VM-spel betydde en månad utan matcher för Premier Leagues skyttekung Erling Haaland.

Men på torsdagskvällen var Manchester City igång igen – och då slog norrmannen till direkt.

Ligacupmatchen mot Liverpool var bara tio minuter gammal när anfallaren stötte in 1–0.

Men Liverpools svar lät inte vänta på sig, 1–1 kom efter 20 minuter genom talangen Fabio Carvalho.

”Det får inte hända”

Riyad Mahrez tog tillbaka Citys ledning direkt i den andra halvleken men en minut senare kontrade Liverpool och Mohamed Salah kunde rulla in 2–2 efter framspelning av Darwin Nunez.

Nathan Akés nick till 3–2 i den 58:e minuten blev segermålet för City. Liverpool försökte trycka på och det var heta känslor mellan lagens mittfältare Rodri och Fabinho men gästerna räckte inte till och de regerande mästarna får lämna turneringen i förtid.

– Det finns saker att förbättra men för att vara första matchen sedan VM så var det bra. Det var en kanonboll från Kevin och jag var bara tvungen att sätta den, säger 3–2-skytten Nathan Aké till BBC.

– Vi fick ingen bra start. Fabio gjorde ett fantastiskt mål, sedan tappade vi igen, kom tillbaka och hade ett par chanser, sedan slog vi av när de slog en kort hörna, säger Andy Robertson.