Manchester United går vidare i Europa

Enkel seger mot Real Betis i Europa League

Uppdaterad 2023-03-17 | Publicerad 2023-03-16

Manchester United får spela kvartsfinal i Europa League.

Marcus Rashfords kanonskott gav laget en ny seger i åttondelsfinalen mot Real Betis.

Efter en 4–1-seger på hemmaplan behövde inte Manchester United spela ut hela sitt register borta mot Real Betis.

Spanjorerna var nära att krympa det målmässiga avståndet i första halvlek men det var Marcus Rashford som skulle spräcka nollan på Estadio Benito Villamarín.

Marcus Rashfords kanonskott gav Manchester United en ny seger i åttondelsfinalen mot Real Betis.

Manchester United-stjärnan slog till tio minuter in i den andra halvleken när han fick en perfekt träff på ett distansskott. Bollen satt till höger om målvakten Rui Silva och målet blev matchens enda.

Svenskarna inbytta

Anthony Elanga byttes in i den 68:e minuten och Victor Nilsson Lindelöf fick kliva in på planen ytterligare sju minuter senare när Manchester United spelade av matchen.

– Jag tycker att alla spelare gjorde det väldigt bra. Återigen gjorde spelarna som kom in ett bra jobb och en bra prestation. Så man kan se att vi inte bara är elva spelare, vi är en trupp, säger Manchester United-tränaren Erik ten Hag till BBC.

Man United besegrade Real Betis med totalt 5–1 och får nu spela kvartsfinal i Europa League.