”Älskar Jansson – det är så typiskt honom”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Debut i ligan för Brentford.

Med kaptensbindel på armen.

Då skickade Pontus Jansson bokstavligen upp en motståndare på läktaren.

”Jag älskar honom, kan inte fatta att han inte är i Leeds längre”, skriver en supporter.

Första intrycket gör allt – det vet även Pontus Jansson. Den svenske landslagsmannen visade direkt vad fansen till hans nya klubb Brentford kan förvänta sig av honom i Championship.

I säsongspremiären hemma på Griffin Park förlorade de rödvita mot Birmingham med 0–1 efter ett tidigt mål av Kristian Pedersen. Och det var i andra halvlek när ”Bees” jagade kvittering som Pontus Jansson var – Pontus Jansson.

Gästerna slog en djupledspassning mot Jacques Maghoma längs långsidans linje. Jansson sprang mot mittfältaren för att han inte skulle bli fri, bollen rullade över linjen och Maghoma hann sakta ner i några hundradelar innan en svensk kom med fart och tacklade honom med axeln – och Janssons motståndare åkte upp på läktaren, ungefär på bänkrad tre.

”Inte vårt problem längre”

”Han är inte nöjd om han inte är i händelsernas centrum. Vänj er vid det”, skriver en supporter till Leeds, klubben som sålde Jansson i somras.

”Han är inte vårt problem längre”, twittrar en annan Leedssupporter.

Men andra fans till Janssons tidigare klubb är på Janssons sida.

”Äh, ge er. Det där stämmer helt överens med Jansson som fotbollsspelare. Den andra killen borde köpa blommor och choklad till Jansson”, svarar ett Leedsfan.

”Jag älskar honom, kan inte fatta att han inte är i Leeds längre”, skriver Martin Hall.

Hammar bänkad

Jansson klarade sig utan en varning för tacklingen.

I matchen som Brentford alltså förlorade blev förre djurgårdaren Kerim Mrabti inbytt för Birmingham, medan Brentfords andre svensk, 18-årige Fredrik Hammar, satt kvar på bänken.

Kristoffer Peterson, nyligen värvad av Swansea, fick hoppa in med tjugo minuter kvar vid segern mot 2–1-segern mot Hull.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.