48:e försöket.

Då blev Mattias Svanberg målskytt i Serie A för första gången.

Malmö FF

I säsongsavslutningen fick tidigare Malmö FF-mittfältaren in sitt första avslut i nätmaskorna på en italiensk fotbollsplan. Hemma mot Torino spräckte 21-årige Mattias Svanberg nollan.

Efter 18 minuter på Renato Dall'Ara-stadion petade en bevakad Roberto Soriano bollen bakåt till Svanberg som sköt från straffområdslinjen via Torino-keepern Antonio Rosati och in i mål för 1–0 till Bologna. Och centrale mittfältaren vrålade ut sin glädje.

Debutmålet räckte inte till seger, i mitten av andra halvlek kvitterade Simone Zaza till slutresultatet 1–1.

Kulusevski mållös

Svanbergs Bologna slutar på en tolfteplats i Serie A, två poäng bakom såväl nian, som tian och som elvan Parma med Dejan Kulusevski. Som blev mål- och assistlös i säsongens sista match mot Lecce som slutade med 4–3-seger.

Svanberg såldes från MFF till Bologna för två somrar sedan för 46 miljoner kronor. Debutsäsongen i Italien blev det tretton ligamatcher från start, och tio inhopp. Den nyss avslutade säsongen blev han uttagen i startelvan tolv gånger och byttes in i tretton matcher.