”Var en av de bästa kvällarna i mitt liv”

Cristiano Ronaldo om hemliga nyårsnatten: Ingen visste

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Luca Bruno / TT

Hur är det att vara en av världens mest berömda personer?

Cristiano Ronaldo lyfter nu på locket och berättar om kändisskapets fängelse och kvällen när han bestämde sig för att slå sig fri.

Verktygen för att lyckas? Peruk, mustasch, solglasögon och en läderjacka.

Sommaren 2009 blev Cristiano Ronaldo världshistoriens dyraste fotbollsspelare när han bytte Manchester United mot Real Madrid för omkring en miljard kronor. Ett halvår senare satt portugisen i Madrid tillsammans med kompisen Ricardo Regufe – ensamma och instängda på nyårsafton.

– Jag sa till Ricky att ”vi måste göra något! Vi måste gå till en nattklubb. Vi kan inte bara stanna hemma. Vi måste bara hitta ett sätt att göra det på”, säger Ronaldo i en intervju med ITV som återges av The Sun.

”Alla stirrade på oss”

För en av världens mest igenkända personer är det knappast bara att ta en taxi in till stan. Ronaldo filade därför på en plan för att kunna ta sig ut i Madrids nattliv utan att någon skulle känna igenom honom.

Foto: ITV

– Vi köpte en peruk med naturligt hår, fantastiskt hår. Bättre än mitt eget. Sen gick vi till ett hotell i centrala Madrid som hade en bar och en nattklubb på taket. Vi gick in i lokalen och alla stirrade på oss och tänkte ”vilka i helvete är det där?! De ser ut som rockstjärnor”, säger Ronaldo.

”Jag vet att det är du”

För att upprätthålla förklädnaden bestämde sig Ronaldo och Regufe för att bara prata engelska med varandra.

– Men så fort vi kom fram till baren råkade jag fråga Ricky på portugisiska vad han ville dricka. Det var enda gången på hela kvällen vi pratade portugisiska men en kille bakom mig lutade sig fram direkt och viskade ”Cristiano, jag vet att det är du”. Jag tänkte bara att ”inte en chans, det här är inte möjligt”. Jag visade inget men var så irriterad inombords.

– Under kvällen sa killen sen till alla på hela stället att ”den där killen är Cristiano”. Jag är en lång kille så det kändes som om alla stirrade på mig, men ingen visste att det var jag. Vi var där två-tre timmar och det var en av de bästa kvällarna i mitt liv. Jag kände mig fri.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.