Kritiken har väckt AIK: Knäcks eller gör något åt det

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

BORÅS. AIK har ifrågasatts för sitt skrala spel.

Henok Goitom anser att laget tagit till sig av kritiken.

– Antingen gör man något åt det eller så knäcks man av det. Idag gör vi det bra tycker jag, säger han.

AIK har fått utstå kritik för sitt spel i allsvenskan. Ledarstab och spelare har lyssnat, tagit till sig av debatten men inte låtit sig brytas ner.

– Springer du runt och är kissnödig i AIK så är det bara en tidsfråga innan du är borta härifrån, sa tränaren Rikard Norling i AIK Play inför matchen.

Henok Goitom tycker att prestationen mot Elfsborg - trots 1–1 - stundtals var värd att ta med sig vidare.

– När man får den här kritiken så gör man antingen något åt det eller så knäcks man av det. Idag gör vi det bra tycker jag och det är en styrka. Det finns perioder i matchen som vi gör det lite bättre än i de andra matcherna. Det finns perioder vi kan ta med oss, säger han.

Snabbare och tuffare

För i inledningen av matchen mot Elfsborg såg AIK:s spelare ut som att de kastat den där kritiken rakt i diket. Laget öppnade bra. AIK avslutade även stark.

Sen finns det mycket kvar att jobba med däremellan. Elfsborg var stundtals snabbare, mer kreativa och tuffare.

– Vi öppnade okej, vi kom till fem-sex inläggslägen och Henok (Goitom) kom till ett par lägen. Vi öppnade matchen ganska bra. Sen är det något som händer efter en kvart-tjugo minuter. Vi går ner oss och slarvar, blir lite ängsliga där initiativet hamnar hos dom. Men det blev i alla fall en uppryckning i andra halvlek. Då tycker jag att det är vi, utan att göra det på ett överlägset sätt, som skapar en del, säger Sebastian Larsson.

”Det är surt”

– Prestationsmässigt är det ett steg framåt jämfört med Göteborgsmatchen, men vi kommer hit för att ta tre poäng. Det är surt, säger Anton Saléteros som påpekade att motståndet var utmanande:

– Vi vill gärna ha platsbyten och rotationer och spela via centralt mittfält, men Elfsborg gör det bra. De spelade man-man på mittfältet och då är det svårt att  hitta ytorna.

Poängtappet blev förstås tungt för AIK som förlorade mark i guldjakten.

– När man är några poäng efter blir det svårare för varje match man inte vinner. Nu blir det extremt viktigt hur andra resultat går. Det krävs det vissa skrällar...., säger Henok Goitom.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.