Publicerad 2019-08-27

Svenskklubben Krasnodar föll tungt i Champions League-playoff.

Det blev totalt 1–6 i dubbelmötet.

Rosenborg lyckades inte heller ta sig hela vägen till huvudturneringen.

Krasnodar, med Kristoffer Olsson och Marcus Berg i truppen, hade det jobbigt i Grekland. Det blev förlust med 0–4 mot Olympiakos.

På hemmaplan fick den ryska klubben en drömstart. I den tionde minuten sköt Daniil Utkin in 1–0 till Kransodar.

Men hemmapubliken hann inte jubla klart innan de fick se 1–1 på resultattavlan. Youseff El Arabi tryckte in kvitteringen i anfallet efteråt.

Youseff El Arabi avgjorde matchen i början av andra halvlek när han från nära håll enkelt stötte in 2–1.

Dinamo Zagreb slog ut Rosenborg

Rosenborg förlorade med 0–2 borta mot Dinamo Zagreb. På hemmaplan öste man på för ett ledningsmål och fick en fin start när Babajide Akintola ordnade 1–0 i den elfte minuten.

Den norska klubben jagade ett mål till i andra halvlek, men med 20 minuter kvar av matchen kom ett tungt baklängesmål. Amer Gojak gjorde 1–1 och såg till att Rosenborg var tvungna att göra tre mål för att ta sig vidare.

Matchen slutade 1–1 och Dinamo Zagreb tog sig till Champions League.

Tre playoff-matcher återstår. I morgon spelas returerna mellan Slavia Prag-CFR Cluj, Ajax-Apoel och Club Brügge-LASK Linz.

Lottningen sker på torsdag, 29 augusti. Den drar igång 18.00.