Uppgifter: Barcelona köper Atlético Madrids tystnad

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Har Barcelona och Atlético Madrid slutit fred efter ”Griezmann-gate” till slut?

Ja, om man ska tro El Mundos uppgifter har de gjort det – genom att Barcelona köpt ”första tjing” på flera Atléticostjärnor för 15 miljoner euro.

För att förstå vad detta handlar om får man backa bandet till i somras när Barcelona köpte loss Atlético Madrid-stjärnan Antoine Griezmann för en utköpklausul på 1,2 miljarder kronor. Atlético menade då att de egentligen var berättigade till ytterligare 800 miljoner kronor, då Barcelona ska ha inlett förhandlingarna med fransmannen vid ett läge hans utköpsklausul låg på två miljarder kronor.

Barcelona straffades också för fifflet i samband med affären – med 3203 kronors böter.

Första tjing på Saul och Gimenez

Nu verkar dock klubbarna ha slutit fred efter kontroverserna.

Enligt ansedda spanska tidningen El Mundo betalar Barcelona nu 15 miljoner euro, motsvarande 150 miljoner kronor, till Atlético för att få en eventuell ”första tjing” på fem spelare tillhörande Atlético – vid ett läge där dessa spelare är aktuella för försäljning. Två av dessa spelare ska vara mittfältaren Saul samt mittbacken José Gimenez.

Dealen ska innefatta att Atlético Madrid har en skyldighet att höra av sig till Barcelona och låta dem få chansen att matcha eller övertrumfa ett bud på spelarna i fråga i de fall ett bud kommer in.

Meljkonversationer

Summan ska dock även enligt El Mundo ”köpa Atléticos tystnad” i samband med Griezmannaffären. Tidningen skriver att Atléticoordföranden Enrique Cerezo sitter på en rad mejlkonversationer som ska skyldiggöra Barcelonas agerande i förhandlingarna med Griezmann. Mejlkonversationer som Atlético i och med affären nu inte kommer offentliggöra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.