Viktor Gyökeres fick chansen från start

Uppdaterad 2020-10-01 | Publicerad 2020-09-30

VAR-kaos i senaste mötet lagen emellan.

I ligacupmatchen vann Manchester United beskedligt med 3–0 mot Brighton.

– Det var viktigt för vår backlinje att vi höll nollan, säger Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer efter matchen.

Det blev en kort vända hem till Manchester innan det återigen var dags för en ny resa till sydkusten för möte med Graham Potters Brighton. Den här gången i åttondelsmötet i ligacupen.

Om lördagens ligamatch blev händelserik och dramatisk, var det här mötet desto lugnare.

United, med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen, tog ledningen strax före halvtid när en omarkerad Scott McTominay fick nicka in ledningsmålet efter en välplacerad frispark av Juan Mata.

I stället för något kvitteringsmål och lite nerv i ligacupmatchen stängde just nämnde Mata tillställningen med sitt 2–0-mål i 73:e minuten. Spanjorens 50:e mål i Unitedtröjan.

”Sätter press på Lindelöf”

– Jag mår bra fysiskt och mentalt, och har brinner fortfarande för fotbollen. Jag har mycket fotboll kvar i mina ben och i mina tankar, säger målskytten som ännu inte fått någon speltid i årets Premier League.

Sju minuter senare bjöd Paul Pogba på en läcker frispark från distans, som letade sig hela vägen in i krysset bakom en chanslös Jason Steele i Brightonmålet.

3–0 blev också slutresultatet i en match där svenske Brighton-anfallaren Viktor Gyökeres, 22, fick chansen från start i Graham Potters elva.

Planens andra svensk, Lindelöf, stod för en stabil insats men fick nöja sig med en femma i betyg av Manchester Evening News medan mittbackskollegan Eric Bailly belönades med en åtta. Bäst betyg i United, tillsammans med Juan Mata.

”Bailly gjorde en jättebrytning tidigt i den andra halvleken och var positionellt utmärkt i hela matchen. Detta borde sätta hård press på Lindelöf för att få starta bredvid Harry Maguire i ligan”, skriver tidningen.

3–0 blev också siffrorna i åttondelsfinalen mellan Burnley och Manchester City, där gästernas Raheem Sterling låg bakom samtliga mål.

Först gav han City ledningen efter en halvtimmes spel. I inledningen av andra halvlek blev han också tvåmålsskytt när nyförvärvet Ferran Torres hittade fram till engelsmannen. I 65:e minuten var det ombytta roller då Torres gjorde sitt första mål för klubben, framspelad av Sterling.

Stryktipset på lördag: Se expertens bästa tips om skrällarna