Tappade poäng mot Hellas Verona – efter hyllningen

Publicerad 2021-02-27

Hellas Verona jämförde Cristiano Ronaldo med Michael Jordan inför matchen.

Och portugisen skulle också göra det första målet för kvällen.

Men Juventus fick inte med sig mer än en poäng, efter en sen kvittering från Verona.

Inför matchen mot Juventus hyllade Hellas Verona-mittfältare Miguel Veloso landsmannen Cristiano Ronaldo.

– Cristiano är den bästa anfallaren någonsin, det har jag inga tvivel om. Han är som Michael Jordan, en legendar, säger Veloso, enligt Goal.com.

Och Ronaldo skulle sedan visa upp sig, med Juventus enda mål i matchen, som slutade 1–1. I början av andra halvlek la Federico Chiesa en fin passning snett inåt bakåt som Ronaldo kunde plocka upp och lägga in vid bortre stolpen.

Det var en ledning som stod sig länge, men med knappa 80 minuter spelade kvitterade Hellas Verona genom Antonin Barak.

Kulusevski från start

Skadedrabbade Juventus hade inget stort utbud av inhoppare att ta till för att jaga segern. På bänken fanns mestadels ungdomsspelare som är långt ifrån erfarna i Serie A.

Istället var det Verona som kom upp i en hög press.

Juventus bästa möjlighet på segern var en frispark, strax utanför straffområdet. Ronaldo fick förvalta den men sköt rätt i muren, i 91:a minuten. Turin-laget höll sedan uppe pressen tills slutsignalen, utan att få bollen i nät.

Dejan Kulusevski fick spela från start, på topp med Ronaldo, men kom inte till några vassa lägen.

Hellas Verona har nu spelat 1–1 mot Juventus i båda mötena under säsongen. Det är första gången på över 30 år som Verona går obesegrade mot Juventus genom en hel säsong.