Real Madrid vann - rycker i toppen av La Liga

Publicerad 2017-01-29

Real Madrid fick jubla flera gånger under söndagen.

Först tappade både Barcelona och Sevilla poäng.

Sedan tog Cristiano Ronaldo och kompani tre poäng mot Real Sociedad.

Real Sociedad förlorade ligapremiären 2016/17 – det blev 0–3 hemma mot Real Madrid. Då avgjordes matchen tidigt efter ett mål från Gareth Bale.

På söndagskvällen stod Real Sociedad emot längre på Santiago Bernabeu. Men precis som i ligapremiären blev det 3–0 till Real Madrid.

Mateo Kovacic gjorde sitt första ligamål för klubben i den 38:e minuten av tillställningen i Madrid. Cristiano Ronaldo lirade fram till Kovacic som ensam med Geronimo Rulli rullade in 1–0.

Kovacic betalade tillbaka till Ronaldo i minut 51. Mittfältaren spelade fram Ronaldo som kyligt chippade in 2–0 över Rulli.

Alvaro Morata nickade in 3–0 med tio minuter kvar på matchklockan.

Barcelona blåsta på mål

Barcelona gästade Real Betis tidigt på söndagen. Efter en mållös första halvlek åkte ”Barça” på flera käftsmällar i andra.

Först tog Betis ledningen - sedan missade domarteamet ett mål från Barcelona. Luis Suarez kvitterade i slutminuterna och storklubben fick nöja sig med en poäng.

Tung förlust för Sevilla

Senare på dagen förlorade Sevilla. Nicolas Pareja orsakade straff och tog rött kort i den andra minuten. Jose Antonio Reyes sköt in 1–0.

Stevan Jovetic kvitterade till 1–1 i den 20:e minuten. Men Sevilla lyckades inte stå emot med tio man, det blev förlust med 1–3.

Det betyder att Real Madrids två främsta konkurrenter tappade poäng under söndagen. Därmed ryckte man ifrån konkurrenterna.

Real Madrid har 46 poäng efter 19 ligamatcher, både Barcelona och Sevilla har 42 poäng. De båda lagen har även spelat en ligamatch mer.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se