Liverpool vann mot Newcastle – Shelvey i fokus

Den tidigare Liverpool-spelaren Jonjo Shelvey gav Newcastle ledningen.

Lite senare orsakade han ett baklängesmål med en misslyckad hemåtpassning.

Liverpool vann med 3–1 efter att Mo Salah gjort sitt 15:e ligamål.

Liverpool saknade Virgil van Dijk, Fabinho och Curtis Jones då trion visat symtom för covid-19.

Dessutom sköt den tidigare Liverpool-spelaren Jonjo Shelvey 1–0 till Newcastle redan efter sju minuter.

Vände och vann

Men hemmalaget vände och vann komfortabelt till slut, delvis tack vare nyss nämnde Shelvey.

Diogo Jota kvitterade efter 20 minuter och bara fyra minuter senare slog Shelvey en misslyckad hemåtpassning, som slutade med att Mohamed Salah gjorde 2–1. Anfallarens 15:e mål för säsongen.

Klassmål i slutminuterna

Trent Alexander-Arnold fastställde slutresultatet till 3–1 i matchminut 87, ett riktigt klassmål där högerbackens distansskott borrade sig upp i krysset.

Liverpool ligger en poäng efter ledande Manchester City i Premier League-tabellen.