MFF:s mardrömssvit – tredje raka förlusten

Publicerad 2022-05-22

MALMÖ. Skadelistan betydligt kortare, men poängskörden lika skral.

Malmö FF fick se Häcken göra två mål, spela cyniskt och därmed ta hem samtliga tre poäng till Hisingen. De regerande mästarna har nu förlorat tre raka matcher.

– Bär man det här klubbmärket är det inte tillåtet att förlora tre matcher i rad, säger Dennis Hadzikadunic.

Malmö FF

Efter en första akt präglad av ett oändligt antal avblåsningar, var andra halvlek desto mer inriktad på spel och mål.

Tidigt i den andra förvaltade Häcken en kontring på allra bästa sätt. Oscar Uddenäs, fostrad i MFF, stack i djupet och serverade en annan MFF-bekanting, Alexander Jeremejeff, som från nära håll enkelt kunde rulla in ledningsmålet.

– Det var en fantastisk kontring, konstaterade Per-Mathias Högmo efteråt.

Hemmalaget saknade inte chanser för en kvittering - i den 58:e minuten fick man ånyo ett dubbelläge när först Sören Rieks och sedan Ola Toivonen fick se sina avslut blockerade. I sekvensen därefter hade Oscar Uddenäs ett superläge att utöka ledningen, men Martin Olsson kastade sig och räddade ett solklart mål.

Det spelade mindre roll.

Med halvtimmen kvar att spela rullade Gustav Berggren snyggt in 0–2, innan MFF efter viss press lyckades reducera genom Malik Abubakari i den 77:e minuten.

Någon kvittering blev det dock inte och MFF förlorade matchen. I samband med slutsignalen hördes högljudda burop från hemmalagets supportrar.

”Inte tillåtet att förlora tre i rad”

Nu har MFF tre raka förluster och Ola Toivonen var allt annat än nöjd efter matchen.

– Det är inte bra nog. Vi spelar bra i 30 minuter, men det är egentligen skit samma. Det står 1–2 på tavlan och det är inte bra nog.

Isaac Kiese Thelin och Dennis Hadzikadunic var frustrerade efter matchen, men hade samtidigt förståelse för hemmapublikens missnöje.

– Det är inte bra nog, och det sa vi redan efter Djurgårdsmatchen. De har all rätt i världen att vara missnöjda, säger Isaac Kiese Thelin.