Milans nya fiasko – förlust mot bottenlaget

Milans usla form fortsätter.

Framför ögonen på Zlatan Ibrahimovic blev man i dag överkörda.

Sassuolo vann med 2–5 på San Siro.

Napoli stormar mot ligatiteln i Serie A där en av de närmsta konkurrenterna, regerande mästarna Milan, är helt ur slag efter VM-uppehållet.

Tidigare i veckan blev man överkörda med 4–0 av Lazio och i dag blev det än värre när man släppte in fem (!) mål hemma mot bottenlaget Sassuolo, med åtta raka utan seger.

Målfesten inleddes efter 19 minuter när Gregoire Defrel satte 1–0 innan Davide Frattesi utökade bara två minuter senare.

Olivier Giroud nickade in reduceringen några minuter senare men innan halvleken var över så hade Domenico Berardi nickat in 3–1 på en hörna.

Zlatan på läktaren

Det blev ännu värre i början av andra halvlek när bortalaget satte 4–1 på straff efter 47 minuters spel i en match som till sist slutade 2–5 framför ögonen på skadade Zlatan Ibrahimovic som satt på läktaren.

Enligt statistiktjänsten OptaJoe var det första gången sedan april 1997 som Milan släppte in minst fem mål på hemmaplan i en ligamatch.

Milan är nu på fjärdeplats med 12 poäng upp till Napoli med en match mindre spelad.