Bosses tårar efter cupsegern: ”Det har varit tuffa förutsättningar”

Av: Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården var pressat efter tre raka förluster i allsvenskan.

Efter överkörningen av Malmö i cupfinalen släppte allt för sportchefen Bosse Andersson.

– Jag bara lyfter på hatten för tränarteamet, spelarna och Djurgården – vi är på gång! Fy fan vad skönt, säger han till C More med sprucken röst och tårar i ögonen.

Djurgården tog sin första titel på 13 år när laget krossade Malmö med 3–0 i finalen av Svenska cupen.

Efter slutsignalen fångade C Mores reporter Olof Lundh klubbens sportchef Bosse Andersson i folkhavet på innerplanen.

–  Det är helt jävla otroligt, vi har kämpat hårt. Att efter 13 år få ta en titel med den här inramningen, det kommer alltid att finnas kvar, säger han.

”Har varit tuffa förutsättningar”

Djurgården kom till cupfinalen med tre raka förluster mot BP, Malmö och Hammarby i bagaget. Tränaren Özcan Melkemichel, spelartruppen och Bosse Andersson själv har alla varit ifrågasatta av klubbens supportrar.

– Jag är så jävla stolt över grabbarna och ledarna som har jobbat. Det har varit tuffa förutsättningar, och så går vi in och tar det. Det är klart att jag blir rörd, titta på det här, säger Bosse Andersson där han står omringad av supportrar.

– Jag vet hur mycket grabbarna och tränarna har slitit, det är klart att det är en jävla triumf för vår förening, som ska ge en boost. Det handlar om att vinna titlar, nu har vi gjort det och jag är jävligt stolt över att ha varit med om det, fortsätter Andersson.

”Vi skulle ta den där jävla bucklan”

Djurgården blev klara för finalen efter att ha slagit AIK med 2–0 i semifinalen. Laget har inte släppt in ett enda mål på sin väg fram mot finalen.

– Vi vet att vi har en jävla härlig grupp. Vi har laddat för det här i en och en halv månad. Nu är vi där. Vi visste att vi skulle ta den där jävla bucklan. Jag bara lyfter på hatten för tränarteamet, spelarna och Djurgården – vi är på gång! Fy fan vad skönt, säger Bosse Andersson medan supportrarna skanderar hans namn.

Reportern Olof Lundh frågar sedan om det blir någon fest.

– Jobbar du kvar på Fotbollskanalen? svarar Andersson som i pausintervjun sagt att Özcan Melkemichel sitter säkrare som tränare i Djurgården än Olof Lundh gör som medarbetare på Fotbollskanalen.

Känslorna svallade för Bosse Andersson efter Djurgårdens cupguld.
Foto: C MORE
Känslorna svallade för Bosse Andersson efter Djurgårdens cupguld.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.