Märkliga segermålet i Merseysidederbyt

Publicerad 2018-12-02

För andra gången i rad såg Merseysidederbyt mellan Liverpool och Everton ut att sluta mållöst.

Fram till 96:e minuten.

Då avgjorde Liverpools inhoppare Divock Origi med ett av säsongens märkligaste mål.

Tidigare under söndagen utspelade det sig ett dramatiskt Londonderby mellan Arsenal och Tottenham.

Hela sex mål bjöds publiken på i Arsenals 4-2-seger.

I Liverpool spelades strax därefter säsongens första Merseysidederby mellan Liverpool och Everton.

Men där lyste målen med sin frånvaro.

Fram till 96:e minuten. Då avgjorde Liverpools inhoppare Divock Origi, som hade träffat ribban bara minuter tidigare, med ett märkligt mål.

Liverpools Virgil van Dijk fick en felträff och skottet blev till en hög lyra in i Evertons straffområde.

Målvakten Jordan Pickford sträckte ut fingrarna och försökte peta Virgil van Dijks boll till hörna men misslyckades. Istället studsade bollen två (!) gånger på ribban innan Origi kunde nicka in bollen i öppet mål.

– Jag gick på instinkt, försökte bara vara skärpt och det var en fin framspelning av Virgil (van Dijk), säger Divock Origi om det oväntade läget han bjöds på vid segermålet.

Bra målvaktsspel

Everton var ytterst nära göra 1-0 i den första halvleken, men efter stor kalabalik i straffområdet lyckades Alisson, med god hjälp av mittbacken Joe Gomez hålla tätt.

Såväl Shaqiri som Walcott hade sedan gyllene lägen att ge sitt lag ledningen, men bra målvaktsspel höll matchen mållös – fram till det märkliga slutet.

Liverpool har i och med dagens resultat hållit nollan i elva av de tolv senaste hemmamatcherna i Premier League.