”Det finns inga mirakelkurer”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK:s lagkapten har varit med om kris i klubben förr

Lagkaptenen Daniel Tjernström, 36, har varit med om AIK:s berg och dalbana under tolv säsonger.

Han tror sig veta AIK:s enda väg ut ur svackan.

– Det finns inga mirakelkurer eller genvägar. Det är bara att jobba ännu hårdare.

När AIK tränade på ett blåsigt Karlberg på fredagseftermiddagen var det några – bland andra stjärnorna Bojan Djordjic, Dulee Johnson och Daniel Tjernström – som stannade inne och satte sig på träningscykeln.

– Det är deppigt i dag förstås, vi gjorde en dålig match. Men man får deppa i dag, sedan är det en ny match på söndag, säger Tjernström.

Han kom till AIK efter SM-guldet 1998, var med när laget rasade ur allsvenskan 2004, men stannade kvar och fick uppleva SM-guldet i november förra året.

”Vi pratar hela tiden”

Just nu blåser det dock kalla vindar igen.

– En säsong kom vi inte upp alls, då åkte vi ur. Men det är svårt att jämföra. Det är ändå 19 matcher kvar, säger Tjernström.

– Folk har väl varit med om när det har blåst på andra ställen också.

Vilka lärdomar har du tagit från den tiden?

– Svårt att svara på. Vad ska jag säga? Vi pratar hela tiden och tränar på det vi tycker fattas. Det finns inga mirakelkurer eller genvägar. Det är bara att jobba ännu hårdare. Det är ett klyschigt svar, men det finns inte så mycket annat att säga. Jag gör inget annorlunda, det är bara att köra på.

”Måste vinna matchen”

Nu väntar ödesmatch mot Trelleborg på söndag, som lämnade över jumboplatsen till AIK efter sin seger mot Mjällby i går. Då saknar AIK avstängda Bojan Djordjic och Nils-Eric Johansson, men får tillbaka Kenny Pavey.

– Vi måste vinna den matchen, alla matcher är måstematcher numera. Det är en allvarlig situation vi har hamnat i. Men det är ingen som tänker att det ordnar sig av sig självt. Vi ska tillsammans göra allt för att vända detta, säger Tjernström.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.