Ronaldos Real buades ut av hemmapubliken på vägen av planen.

Schalke skrällvann mot Real Madrid i Spanien.

Efteråt blev den spanska storklubben utbuad – medan den tyska klubben blev hyllad av publiken.

– Jag är ledsen. All kritik vi får är rättfärdig, säger tränaren Carlo Ancelotti till spanska AS efter Reals avancemang till kvartsfinal.

Real Madrid hade inte släppt in ett enda mål i de fem senaste matcherna i Champions League. Och inte många trodde att tyska Schalke skulle kunna skaka storklubben.

Men det blev en galen tillställning på Santiago Bernabeu.

”Nog det sämsta jag har sett”

Den tyska ligafemman tog ledningen två gånger om i första halvlek – men Cristiano Ronaldo kvitterade vid båda tillfällena.

– Den första halvleken är nog det sämsta jag har sett från Real sedan jag började kommentera Champions League, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

I början av andra halvlek fick Karim Benzema bollen i en misstänkt offsideposition i straffområdet. Han var väldigt kylig och väntade ut Schalkes försvar innan han tryckte in 3-2.

Det dröjde fem minuter – sedan replikerade Schalke.

19-årige Leroy Sané, som hoppade in i första halvlek i stället för Jean-Eric Maxim Choupo-Moting, kvitterade för bortalaget. Han sköt in 3-3 med vänsterfoten, ett vackert mål i Champions League-debuten.

”Räddade inga skott i kväll”

Real Madrids Toni Kroos hade ett gyllene läge att avgöra matchen med ett distansskott i den 70:e minuten, men 19-årige Timon Wellenreuther gjorde en bra räddning.

Klaas-Jan Huntelaar satte nerver i matchen när han dunkade in 4-3 via ribban i den 84:e minuten.

Sané, som gjorde ett imponerande inhopp, avlossade ett bra vänsterskott några minuter senare. Men då räddades storklubben av målvakten Iker Casillas som hade gjort några tveksamma ingripande tidigare i matchen.

– Jag räddade inga skott i kväll. Det var inte min bästa match, säger Casillas.

Real till kvartsfinal

Schalke försökte få in ett femte mål, men klarade inte sparka ut Real Madrid från Champions League. Den spanska storklubben, som buades ut av hemmapubliken, är klart för kvartsfinal efter sammanlagt 5-4.

– Jag är ledsen. Som alla såg spelade vi väldigt dåligt, och det är dåligt för vår image. All kritik vi får är rättfärdig, säger tränaren Carlo Ancelotti till spanska AS.

– Vi måste jobba med defensiven. Det var där alla felen fanns. Inget lag har gjort fyra mål på vår hemmaplan, vi saknar en organisation.

Real Madrid har aldrig tidigare släppt in fyra mål på hemmaplan i ett Champions League-slutspel.

– Jag tänker inte på att jag ska få sparken, säger Ancelotti.

Ronaldo satte målrekord i europeisk fotboll, nu har portugisen gjort 78 mål.