Lagkompisen om Zlatans framtid

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

”Låt oss hoppas att ni får anledning att prata om Ibrahimovic efter”

Maxwell hoppas att Zlatan, som vanligt, ska stjäla showen.
Foto: TT
Maxwell hoppas att Zlatan, som vanligt, ska stjäla showen.

PARIS. En batalj om bollinnehavet, oljepengarna och den hetaste anfallsstjärnan.

PSG – Manchester City har många bottnar, men kan bara få en vinnare.

– Låt oss hoppas att ni får anledning att prata om Zlatan Ibrahimovic efter matchen, säger kompisen Maxwell inför kvartsfinalmötet i Champions League.

Paris Saint-Germain slapp Barcelona och Bayern München i lottningen, men Laurent Blanc varnar för att se Manchester City som en lätt motståndare i Europa.

– Det är de verkligen inte. Jag har sagt till spelarna att de absolut inte får lyssna på den typen av prat, de som säger så förstår verkligen inte fotboll. De har fantastiska spelare och talang i varje lagdel. Ni säger att de har många skadade, jo, men vi har också skador. Vi förbereder oss för två mycket komplicerade matcher, säger Blanc.

PSG står för fjärde raka året inför en kvartsfinal i Champions League, de tre senaste åren har det tagit stopp just här.

– Det är klart att alla de år vi nu samlat på oss erfarenhet kan spela in. Både vi och City vill ha bollinnehavet, i morgon blir det en batalj om att ha bollen och framför allt sätta motståndaren i en position som den inte är van vid, alltså att försvara sig och backa. Båda lagen måste vara otroligt bra defensivt, eftersom det finns extremt starka offensiva krafter på andra sidan, säger Blanc.

SE OCKSÅ

Zlatans fullträff på träningen: "Fick du med det där?"

”Inte förvånad över att alla prata om Zlatan”

Zlatan Ibrahimovic i sin livs kanske bästa form har många gånger haft svårt att prestera i slutspelet i Champions League. Efter två fina insatser mot Chelsea är svensken naturlig huvudperson inför dubbelmötet mot City.

– Jag är inte förvånad över att alla prata om Zlatan, han har en personlighet som alla gillar att prata om. Det ändrar inte min åsikt om honom, han har alltid visat kvalité, och just nu presterar han väldigt bra. Han har självförtroendet och låt oss hoppas att han kommer att ge er anledning att fortsätta att prata om honom, säger Maxwell, som också fick frågan om hur han ser på Ibrahimovics framtid i eller utanför klubben.

– Hans framtid är hans beslut. Jag vet inte vad det blir och det här är inte tillfället att prata om framtiden för en spelare, nu är läget att göra allt på planen, sen får vi se vad som händer, säger brassen.

Laurent Blanc instämmer:

– Det är bara han som kan svara på det. Vi har flera spelare vars kontrakt går ut, det är de som bestämmer över sitt öde, det är lyxen man har när kontraktet går mot sitt slut. Vi kan bara göra vårt bästa för att han ska välja rätt. De båda lagen tillhör Europas ”nyrika” och finansieras av pengar från persiska gulfen, något Blanc av uppenbara skäl känner till, men inte fäster för mycket vikt vid.

– Det som intresserar mig är det sportsliga och det är det som gör att vi kommer att få två fina möten.

SE OCKSÅ

Här kuppar Zlatan arbetsintervjun

Pastore utanför truppen

I Manchester City är Kevin de Bruyne tillbaka efter skada och efter tre raka matcher utan mål fick han i helgen fart på City som slog Bournemouth med hela 4–0.

– Det är en jättebra spelare som kan spela på flera positioner och både kan göra mål och öppna upp spelet. Det är klart att det är en styrka att få tillbaka de Bruyne, säger Blanc.

I PSG är Marco Verratti och Javier Pastore skadade och utanför truppen till morgondagens match.

SE OCKSÅ

Här drillas nästa generation Ibrahimovic

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.