Christoffer Andersson återvänder till HIF – som tränare

Av: Marie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Den stora HIF-profilen Christoffer Andersson lägger skorna på hyllan – men återvänder till Helsingborg.

Från och med nästa år blir han huvudtränare för U17-laget.

– Jag har under året känt mig mer och mer sliten som en gammal man och har letat efter möjligheter att fortsätta inom fotbollen som tränare, säger Christoffer Andersson i ett pressmeddelande.

Christoffer Andersson har gjort över 500 A-lagsmatcher för Helsingborgs IF. Inför årets säsong gick 37-åringen till Halmstad där han varit en tongivande spelare under den dock tunga säsongen.

Och nu är det dags att lägga skorna på hyllan, meddelar mittbacksklippan.

Men inte att säga hej då till fotbollen.

– Det känns jättekul att vara tillbaka. Framför allt känner jag att det är läge att lägga skorna på hyllan. Jag har under året känt mig mer och mer sliten som en gammal man och har letat efter möjligheter att fortsätta inom fotbollen som tränare. Prio ett var att hitta tillbaka till Helsingborgs IF. När möjligheten dök upp kändes det glädjande direkt, säger Christoffer Andersson.

"Har jobbat hårt, tränat extra"

HIF-ungdoms sportchef Jonas Ohlander:

– Jag tror att Christoffer kommer bidra jättemycket. Han kom hit som 16-åring och har varit med om hela resan i HIF. Han har jobbat hårt, tränat extra, haft en bra inställning och vet vad som krävs för att ta sig in i HIF:s A-lag. Dessutom har han erfarenhet av att varit proffs i Tyskland och Norge samt landslagsmeriter. Bara den erfarenheten kommer vara otroligt värdefull för våra unga spelare att ta del av. Sedan är Christoffer en bra person som jag är övertygad om kommer att driva både spelare och gruppen i den riktningen eftersom han vet vad som krävs.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.