Nytt poängtapp för Barcelona – tre raka utan seger

Publicerad 2018-09-29

Barcelona var på väg mot en ny förlust.

Då klev Lionel Messi och Munir in från bänken och räddade en pinne hemma mot Athletic Bilbao.

Efteråt var argentinaren rasande och fick ett gult kort flera minuter efter slutsignal.

Det är inte bara Manchester United som har haft en blytung period bland Europas allra största klubbar.

I Katalonien har det varit en mycket ovanlig vecka för Barcelona som första kryssade hemma mot Girona förra helgen och sedan följde upp det med en chockförlust mot bottenlaget Leganes i veckan.

I dag kom Athletic Bilbao till Camp Nou och svårigheterna fortsatte för hemmalaget. Med Lionel Messi på bänken var det Athletic som inledde bäst med ett par lägen för Iñaki Williams innan laget också fick utdelning.

Oscar de Marcos blev helt rent på bortre ytan och kunde lätt stöta in 0–1 i den 41:a minuten.

Behövde bara fyra minuter

I 55:e minuten byttes Lionel Messi in och Barcelona tog över allt mer. Coutinho hade en i ribban och Messi hade en i stolpen.

Men till slut kom kvitteringen. i 84:e minuten tog Messi vara på egen skottretur och spelade in bollen till inhoppande Munir som stötte in 1–1 efter fyra minuter på planen.

Men mer blev det inte. Ivan Rakitic missade ett jätteläge och Luis Suarez fick, korrekt, ett mål bortdömt för offside.

Efter matchen var Lionel Messi rejält irriterad på domartrion. Han hamnade i en flera minuter lång diskussion som slutade med att Messi fick ett gult kort och fördes bort av en person i Barcelonas ledarstab.

Krysset gör i alla fall att Barcelona behåller ledningen i La Liga med en poäng till godo ner till Real Madrid.