Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2018-03-31

Roma tappade poäng i bortamötet mot Bologna.
Då passade Inter och Lazio på att haka på toppkonkurrenterna i tabellen.
Skyttekungarna Mauri Icardi och Ciro Immobile slog till två gånger om för respektive lag.

Inter hade en lyckad eftermiddag hemma på San Siro. Nästjumbon Hellas Verona städades av tämligen enkelt med siffrorna 3–0.

Mannen bakom två av målen – lagkaptenen Mauri Icardi – såg till att Nerazzurri närmar sig Napoli och Roma i tabellen.

Argentinaren satte sitt 23:e ligamål redan efter 37 sekunder, då ett långt inkast från Ivan Perišić letade sig fram till en helt fri Icardi som pricksköt in ledningsmålet.

Samma duo såg till att Inter till slut vann med 3–0. Icardi ligger två mål bakom Lazios Ciro Immobile (24 respektive 26 mål i ligan) i Serie A:s skytteliga.

Benevento överraskade

Det ljusblåa Romlaget hade det länge svårt mot bottenplacerade Benevento. Trots att gästerna fick Christian Puggioni utvisad redan efter nio minuter kunde de kvittera Lazios tidiga ledning och sedermera vända till 2–1.

Efter dryga timmen kunde dock Lazio äta sig in i matchen igen, och då orkade inte Benevento stå emot längre.

Skytteligaledaren Immobile kunde tämligen enkelt stänka in två mål, det sista i den 68:e matchminuten. Lazio vann med 6–2.

Både Inter och Lazio knappar in på Roma (som bara fick med sig 1–1 mot Bologna) och ligger nu bara två respektive tre poäng efter tabelltrean.

Filip Helander spelade hela matchen när Bologna kryssade mot Roma. Mittbacken stod för en fin insats när hans lag försvarade väl mot tabelltrean. Matchen slutade 1–1.

I Bergamo fick Udineses svenske mittfältare Svante Ingelsson 90 minuter när hans lag förlorade mot Atalanta. Andrea Petagna och Andrea Masiello gjorde varsitt mål när hemmalaget vann med 2–0.

Oscar Hiljemark startade matchen mellan Genoa och SPAL. Han byttes ut efter 72 minuter, då hans Genoa jagade viktiga mål i bottenstriden. Matchen slutade 1–1. Pa Konate satt på bänken hela matchen för SPAL.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se