Officiellt: Bale klar för Tottenham

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Han är tillbaka.

Gareth Bale är efter sju år klar för återkomst i Tottenham.

– Det är en så speciell klubb för mig, säger Bale.

31-årige Gareth Bale lämnar sin ohållbara och utfrysta situation i Real Madrid. Anfallaren lånas under den kommande säsongen ut till Tottenham som tillsammans med Real ska dela på walesarens lön på 148 miljoner kronor för ett år.

Tottenham meddelar att Bale ådrog sig en knäskada i Wales Nations League-match tidigare i september, och är matchredo först efter landslagsuppehållet i oktober. Hemmamötet med West Ham den 17 oktober kan bli Bales debut.

Bale ska bära tröjnummer nio.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka, det är en så speciell klubb för mig. Förhoppningsvis kan jag komma i matchform och hjälpa klubben, säger Gareth Bale.

Gareth Bale tillbaka i Tottenham-tröjan.
Foto: Instagram
Gareth Bale tillbaka i Tottenham-tröjan.

Bale kom till Tottenham första gången från Southampton 2007. I Londonklubben slog han igenom, och från att vara vänsterback utvecklades han till en världsklassytter. Under sina sex första år i klubben gjorde han 56 mål och 58 assist på 203 matcher.

Frysbox

Med Real Madrid har han vunnit spanska ligan två gånger, och Champions League fyra gånger. I den senaste, 3–1-vinsten 2018 mot Liverpool, blev han utsedd till matchens lirare efter att ha gjort två mål som inhoppare, den ena var en läcker cykelspark.

Men på grund av skador och inget förtroende från tränare Zinedine Zidane har det blivit väldigt sparsamt med speltid på sistone. I år blev det endast fem matcher för honom i ligan, och i de sju avslutande ligaomgångarna var han fast på bänken eller utanför truppen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.