Nytt avhopp i protest i IFK Norrköping

Stormen tilltar i klubben

Publicerad:

FOTBOLL

Det fortsätter storma i IFK Norrköping.

Nu hoppar ytterligare en person av i protest: SLO:n Fredrik Nilsson.

– Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening, skriver han i ett Facebook-inlägg.

Först slutade idrottsskadeterapeuten Dale Reese, ledaren Stefan Thordarson och marknadschefen Robin Bornehav i IFK Norrköping.

Därefter gick trotjänaren Stefan Hellberg ut i helgen i Norrköpings Tidningar och berättade att han slutar efter flera decennier i klubben och riktade samtidigt skarp kritik mot styrelsen och framför allt ordföranden Peter Hunt.

På måndagskvällen kom nästa tunga avhopp: klubbchefen Jens Magnusson.

”Något står inte rätt till”

I dag står det klart att ytterligare en person väljer att sluta i protest mot styrelsen – SLO:n (supporter liaison officer, en länk mellan supportrarna och klubben) Fredrik Nilsson.

”Historien i IFK Norrköping återupprepar sig gång på gång där vissa körs slut och andra tvingas bort. Berättelserna har snurrat runt länge nu och innerst inne är det många som vet att det är något som inte står rätt till i föreningen”, skriver han på Facebook.

Slutar efter sex år

Nilsson har varit i IFK i sex år.

”Jag tror att föreningen står inför ett otroligt viktigt vägskäl framöver.
IFK Norrköping måste bli en attraktiv arbetsgivare igen där människor utvecklas och mår bra. Det är omöjligt att få ut sitt max för föreningens bästa när du mår dåligt på jobbet”, skriver han också.

”Jag ställer mig med hela mitt hjärta bakom Stefan Hellberg i hans uttalanden. Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN