Man Citys missnöje mot United-legendaren

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester City är inte nöjda med Roy Keane, Gareth Southgate räds Premier League-managers och Liverpool får mångmiljonstöd från Fifa.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS KLUBBLAGSSNACKIS

Manchester City är missnöjda med Roy Keane och har rapporterat detta till Sky Sports, enligt Daily Mail. Det var under mötet med Liverpool som Man United-legendaren Keane, tillika tv-expert, stämplade Kyle Walker som ”ett vrak” samt ”en idiot”. Keane var helt enkelt inte imponerad över spelarens försvarsspel vid situationen som ledde till ett straffmål för Liverpool.

City menar att man inte har några problem med experter som delar med sig av sina åsikter men anser att Keane gick över gränsen. Sky vill inte kommentera saken men hänvisar till att deras frontfigurers val av uttryck och analyser får stå för dem.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS LANDSLAGSSNACKIS

Englands förbundskapten Gareth Southgate räds Premier League-managers. Söndagens 0–2-förlust var den första på belgisk mark på 84 år och det hade hunnit gå elva år sedan Three Lions senast låg under med två mål i halvtid. Det innebär att pressen är stor på Southgate inför samlingens sista möte med Island.

Raheem Sterling har siktet inställt på Man Citys match på Tottenham Stadium i helgen. Jordan Henderson och Ben Chilwell är också frågetecken efter att ha utgått skadade, och förbundskaptenen räknar med att klubbarna kommer försöka påverka fler spelare att dra sig ur. ”De kommer garanterat pressas”, säger Southgate. ”Sådan är vår verklighet, men vi har spelare som vill representera England och vi har en stolthet att leva upp till och vill avsluta snyggt”. Vi kan nog slå vad om att José Mourinho är en av dem som helst inte vill att Harry Kane spelar hela matchen på onsdag.

DAGENS STJÄRNA

Jack Grealish tilldelas - återigen - höga betyg efter matchen mot Belgien. Under matchens gång ordnade Aston Villa-spelaren även sju frisparkar, flest sedan Harry Kane drogs ned nio gånger i det stökiga mötet med Colombia under VM 2018.

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images Europe

DAGENS UPPBACKNING

Liverpool kommer få runt 25 miljoner kr i kompensation från Fifa för Joe Gomez. 23-åringens knäskada, som han ådrog sig under träning med det engelska landslaget, håller honom troligtvis utanför planen resten av säsongen. Sedan 2012 finns det en särskild försäkring som tas i bruk då spelare skadar sig under landslagsuppdrag.

Enligt The Athletic har klubben inga planer på att ersätta Gomez, Virgil van Dijk och Fabinho redan under januarifönstret. Alla eventuella övergångar väntas i så fall ske framåt sommaren.

DAGENS TITELJAKT

Arsenal gjorde 1–0 i den 86:e minuten – men Magdalena Erikssons Chelsea lyckades kvittera på tilläggstid. Därmed är WSL-tabellen fortsatt ruskigt jämn i toppen, med hela fem klubbar involverade. Manchester United leder just nu på 17 poäng, följt av Arsenal på 16 och därefter Chelsea (14) som har en match mindre spelad.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.