Glädjebeskedet: ”Vi har börjat förhandla”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är glädjebeskedet till alla AIK:are.

Tarik Elyounoussi har börjat förhandla om nytt kontrakt.

– Det ska mycket till för att jag ska lämna den här klubben. Jag vill spela i Champions League med AIK, säger skytteligaledaren.

Förra säsongen var Tarik Elyounoussi förstås nöjd med heltheten. SM-guld, given i laget och hyllad för sitt hårda arbete. Men han grämde sig samtidigt över den relativt magra målproduktionen.

– Samtidigt sa RIkard Norling till mig: ”Jag bryr mig inte om du gör mål eller inte. Du är viktig”. Då får man självförtroende även om man inte gör poäng. Och nu känns det så bra att jag får betala tillbaka för tilliten jag fick av honom.

För Tarik Elyounoussi betalar minst sagt tillbaka. Norrmannen toppar den allsvenska skytteligan med åtta gjorda mål efter två nya i segern mot Falkenberg, har nästan ensam skjutit upp AIK i toppen av allsvenskan och jobbar samtidigt stenhårt i defensiven.

– Det känns som att jag får betalt för allt mitt hårda arbete. Jag har jobbat hårt och nu går mycket min väg. Det känns jätteskönt att få vara en avgörande kraft som hjälper laget.

”Ska börja spela på lotto”

Din lagkamrat Henok Goitom säger att allt du rör vid blir till guld?

– Haha, ja. Grabbarna säger att jag borde börja spela på lotto. Men det ligger faktiskt hårt arbete bakom det här. Det måste jag säga. Det är nice att få ut något av det.

Du har varit både mittfältare och anfallare under säsongen. Är det inte dags att du blir anfallare på heltid nu?

– Haha. Det är Rikard som bestämmer det. Jag har sagt till honom att jag spelar där han vill att jag spelar. Det har gått bra både som anfallare och som ”pocket”. Det är han som bestämmer.

”Ska vara något som är omöjligt att säga nej till”

Tarik Elyounoussis kontrakt med AIK går ut efter den här säsongen. Norrmannen betonar att han inte suktar över att få lämna allsvenskan för en europeisk liga.

– Jag är 31 år gammal. Inte 17. Om jag var 17 hade jag varit stressad, men nu vet jag hur allt funkar. Jag mår bra här. Vi har det fint i familjen och har fått en dotter. Vi har det skönt och känner ingen stress. Vi bor också nära Norge, säger han och fortsätter:

– Klart att saker kan hända. Men det ska mycket till för att jag ska lämna den här klubben. Det ska vara något som är omöjligt att säga nej till.

”Vill spela i Champions League med AIK”

Vill du förlänga?

– Det är ingen stress. Men vi har precis börjat prata (om ett nytt kontrakt). Vi får se vad vi kommer fram till. Det handlar mycket om vilka ambitioner klubben har. Jag vill spela fotboll med AIK i Europa. Jag vill inte bara spela i allsvenskan. Vi har ju vunnit allsvenskan och min ambition är att spela med AIK i Europa. Allra helst i Champions League, även om jag vet att det är jättesvårt och att Europa League är mer realistiskt. Men jag hoppas att vi klarar det.

Han fortsätter resonemanget:

– Mina agenter har kontakt med Björn Wesström (sportchef) och de pratar. Så det är igång.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.