Aston Villas juniorer skapade nerv mot Liverpool

Publicerad 2021-01-08

En trupp utan en enda a-lagsspelare.

Ändå lyckades Aston Villa stå emot en stark Liverpool-elva – i en timme.

Hela Aston Villas a-lag sitter i karantän efter ett covid-19-utbrott och det var länge osäkert om kvällens FA cup-match mot Liverpool skulle spelas.

Men Villa tvingades till spel – med juniorer från U18 och U23-laget. Så långt från att vara ordinarie att matchtröjornas nummer för startelvan summerades till 609.

Det såg ut att gå rakt åt pipan när Sadio Mané skallade in 1–0 för Liverpool redan efter fyra minuter men i stället växte det unga Aston Villa och tog sig in i matchen.

Allt över på fem minuter

Efter 40 minuter kom utdelningen. Louie Barry, 17-åring fostrad i grannklubben West Bromwich och Barcelona, sprang sig fri och placerade kyligt in 1–1.

– Väldigt, väldigt skickligt gjort, iskallt, säger Johanna Frisk i Viasat.

När sedan Akos Onodi, 19, stod för parad efter parad i målet började hoppet om en skräll smyga sig på för hemmalaget.

Allt det raserades på fem minuter från timmen spelad. Då placerade Georginio Wijnaldum in 2–1, Sadio Mané skallade in 3–1 och Mohamed Salah vände på en femöring och sköt in 4–1 till Jurgen Klopps mannar.

Det blev också slutresultatet.

I kvällens andra cupmöte vann Wolverhampton hemmamötet med Crystal Palace med 1–0. Segerskytt blev Adama Traore.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se