Publicerad 2020-10-18

Gareth Bale inbytt – då kollapsade Tottenham.

De tappade 3–0 till 3–3.

– Ingen trodde att det här skulle hända, säger José Mourinho.

Det var sju år, fyra månader och 29 dagar sedan Gareth Bale spelade fotboll i en Tottenham Hotspur-tröja. På söndagskvällen gjorde publikfavoriten comeback. Med 20 minuter kvar att spela och i ledning 3–0 mot West Ham valde tränaren José Mourinho att byta in sitt nyförvärv.

Då hände det osannolika.

Total kollaps

Spurs, som fram till dess hade haft full kontroll på händelserna, kollapsade fullständigt och tappade till 3–3.

I den 82:a minuten satte Fabian Balbuena 3–1, i den 85:e stod Davinson Sanchez för ett självmål – och i den fjärde tilläggsminuten klev Manuel Lanzini fram med ett drömmål till 3–3.

– West Ham är ett mycket bättre lag i år jämfört med i fjol. Det var vi medvetna om. Vad som hände? Det får jag lov att analysera i efterhand. Men så här är fotbollen. I dag blev vi straffade, säger Mourinho.

Låg bakom allt

Innan West Hams 3–3-mål hade Gareth Bale bränt ett jätteläge till att göra 4–2.

– Synd att han inte gjorde mål där. Det hade avgjort matchen, säger Mourinho.

Stjärnan blev alltså mållös i sin comeback. Det blev däremot inte firma Harry Kane/Heung-Min Son.

Matchen var bara 45 sekunder gammal när den sistnämnde prickade in 1–0, assisterad av den förstnämnde. Och sju minuter senare var det ombytta roller då Son spelade fram Kane till 2–0.

Ytterligare åtta minuter senare nickade Kane in sitt andra mål för kvällen och femte för säsongen.

Kane och Son har nu stått för 12 mål på fem spelade matcher den här säsongen. De har tillsammans gjort fler mål än hela Manchester United (9), Arsenal (8) och Manchester City (7).

Men matchen mot West Ham slutade alltså 3–3.

– Ingen trodde att det här skulle hända. Gör man tre mål i en fotbollsmatch ska man inte tappa poäng, säger José Mourinho.