Chelsea vann derbyt – tredje raka Spurs-förlusten

Tredje matchen – och tredje hållna nollan.

Thomas Tuchel har fått en fin start som Chelsea-tränare.

– Om du vill vara pragmatisk: en straff, ett mål, 1-0, säger José Mourinho.

Thomas Tuchel gjorde under torsdagen sin tredje match som Chelsea-tränare. Och den slutade som de två första – det vill säga att London-klubben höll nollan på nytt.

Motståndet? Det stod Tottenham för – och det var Chelsea som vann derbyt med 1–0 efter att Jorginho gjort matchens enda mål, från straffpunkten, efter 24 spelade minuter.

– Vi visste att det skulle bli svårt men vi jobbade hårt, skapade chanser och förtjänade att vinna, säger Jorginho till BT Sport.

José Mourinho till BBC Sport:

– Vi hade en bra chans genom Vinicius, vi kan analysera matchen från den första till den sista minuten, men om du vill vara pragmatisk: en straff, ett mål, 1-0.

Till BT Sport säger portugisen:

– Hur många chanser hade Chelsea? De får en straff som inte är straff. Det är svårt att acceptera straffen och att förlora matchen så här är smärtsamt.

Mourinho fick även en fråga från en reporter som undrade varför han inte bytte in Gareth Bale. Svaret?

– Bra fråga, men du förtjänar inte något svar.

Tuchel är därmed den förste Chelsea-tränaren att hålla nollan i sina tre inledande Premier League-matcher sedan just Mourinho tog över klubben 2004, uppger ESPN.

Segern tog upp Chelsea till sjätteplats i tabellen. För Mourinhos Tottenham går det desto tyngre, då det var lagets tredje raka förlust. Spurs är tabellåtta, tre poäng bakom dagens motståndare.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se