Nu talar han ut om stora Messi-kaoset

Bartomeu: ”Vi måste gratulera oss själva”

Publicerad:

FOTBOLL

Leo Messi ville lämna FC Barcelona.

Nu talar Josep Maria Bartomeu ut om sommarens kaos.

– Jag kunde inte gå med på det, säger presidenten.

Den 25 augusti chockade Lionel Messi fotbollsvärlden genom att meddela att han vill lämna FC Barcelona efter 20 år i klubben. Anledningen som uppgavs var missnöje mot den nuvarande ledningen, med president Josep Maria Bartomeu i spetsen.

Först efter ett antal krismöten mellan Bartomeu och Messis pappa Jorge kom parterna överens om att begrava stridsyxan. Men missnöjet pyr alltjämt hos tidernas bäste.

– Sanningen är att det inte finns något projekt i den här klubben. De fyller bara hålen när saker händer. Men jag skulle aldrig starta ett krig mot mitt livs klubb. Det är därför jag stannar, har Messi sagt.

Josep Maria Bartomeu
Foto: Emilio Morenatti / TT NYHETSBYRÅN
Josep Maria Bartomeu

”Garanterad framgång”

Nu talar Bartomeu för första gången ut om kaoset.

– Jag ville inte hamna i en konflikt med honom. Han är vår kapten och ledare. Jag kunde inte tillåta honom att lämna. Han är den bäste spelaren någonsin och laget behöver honom. Har man Messi i laget så är man garanterad framgång, säger han till katalanska TV3, enligt Goal.

”Gratulera oss själva”

Messi är nu tillbaka i full träning och kommer att finnas med när Barça inleder den nya La Liga-säsongen.

– Vi har gått vidare från det här kapitlet. Vi måste gratulera oss själva för att ha fått Messi att gå med på att stanna och för sättet han varit de senaste dagarna. Messi är förväntansfull inför det nya projektet med Ronald Koeman som tränare, säger Bartomeu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.