Djurdjic tillbaka i träning med Hammarby

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nikola Djurdjic påstods på onsdagen ha vägrat träna med Hammarby efter ett nobbat bud från Kina.

Dagen efter var 33-åringen tillbaka på planen igen.

– Om han lämnar så kommer vi att ersätta honom på något sätt, säger tränaren Stefan Billborn.

Enligt Fotbolldirekt har Hammarby nobbat ett bud från en kinesisk klubb på två och en halv miljon kronor för Nikola Djurdjic. Något som ska ha fått till följd att 33-åringen vägrade att träna med laget på onsdagen.

Nu är anfallaren tillbaka på träningsplanen igen och efter passet pratade Sportbladet med Hammarbys huvudtränare Stefan Billborn.

– Jag vet inte mer än att han inte var här, jag har inte pratat med honom om det faktiskt. Jag förstår att det var något tjall på tråden och då känner jag att det är andra som sköter det, jag tror inte att han får mer energi heller av att jag ligger på om det, säger Stefan Billborn.

”Fladdriga tider”

Hur ser du på om det är protest genom att inte träna?

– Jag har inget att säga om det faktiskt.

Snackade du med honom innan?

– Jag bara morsade på honom. Det är skönt att inte hålla på med sådant där, generellt sett lägger jag inte så mycket energi på det. De som jobbar på det är Jesper Jansson och styrelsen och Nikola i det här fallet. Det är fladdriga tider, det är rykten om spelare hit och dit så man får koncentrera sig på de spelare man har – så länge är Niklola en spelare hos oss och han är en viktig spelare så klart.

Tycker du inte att det stör verksamheten här?

– Jag tror att spelarna är mer medvetna än jag, de vet säkert mycket mer än jag eftersom de snackar med varandra i omklädningsrummet. Jag har inga problem med Nikola överhuvudtaget, hade jag haft det hade jag pratat med honom.

Missade fysträningen

Vad skulle det betyda för laget om han lämnade Hammarby?

– Det är klart att det skulle vara en försvagning, men jag tror att om han lämnar så kommer vi att ersätta honom på något sätt så klart. Men kanske inte med hans kvalitéer, då får man hitta höga kvalitéer på något annat sätt men att man måste ta in en spelare då är det väl inget snack om. Jag behåller honom gärna så klart, så länge han är här är jag mer än nöjd.

Tar du inte reda på vad som hänt?

– Jag vet ju litegrann, men jag är inte så intresserad av detaljerna. Jag vet ungefär det som stått i tidningarna, spelare är människor också och då kanske man kanaliserar det på ett visst sätt. Jag skulle inte säga att jag ser det som en protest, i alla fall inte mot mig och då har jag inga problem. Och jag tror inte att det är någon protest mot klubben heller, då skulle han inte vara här och vara glad och så. Jag vet inte, han kanske har haft möten eller jag har ingen aning.

Efter en timme lämnade Nikola Djurdjic träningen efter att ha sparkat i marken under en övning. 33-åringen fanns inte med när övriga spelare avslutade med ett timslångt fyspass.

Ville inte prata

Nikola Djurdjic ville inte uttala sig om situationen efteråt medan sportchefen Jesper Jansson – som satt i möte under förmiddagen – svarade kortfattat via SMS:

– Jag har egentligen inga kommentarer just nu, mer än att ”Niko” har kontrakt och att han är i träning.

Sportbladet pratade också med lagkamraten Darijan Bojanic.

– Det angår inte mig. Det är Nikola och Jeppe Jansson och hela styrelsen som får ta det snacket. Jag måste fokusera på det jag kan göra.

Hur viktig är han för laget?

– Han är otroligt viktig. Nikola är en jävligt bra spelare med sin erfarenhet och sin attityd. Den förmedlar han till oss andra. Det kommer bli svårt att ersätta honom om han lämnar, det skulle vara tråkigt, säger Darijan Bojanic och avslutar:

– Vi har en bra trupp, och finns det inte ersättare här då kanske vi tar in någon, men jag pallar inte att tänka på sådant. Han är fortfarande Bajen-spelare, jag orkar inte spekulera och tänka på det.

Foto: Robert Laul
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.