”Manchester United vill ha Eriksen”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

LONDON. Christian Eriksens öde, orden från Virgil van Dijk till Harry Maguire och Wayne Rooneys återkomst.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Helt populärt har det inte direkt varit att Romelu Lukaku bestämde sig för att ta en avstickare till Belgien under gårdagen. Anledningen? Tja, en ”ankelskada” ska ju ha legat till grund för att anfallaren knappt har varit delaktig under Manchester Uniteds försäsong. Huruvida det är en ursäkt från klubben eller Lukaku själv med tanke på transferryktena är dock oklart.

United varken bekräftade eller dementerade att spelaren hade fått tillåtelse att åka till Anderlecht, där han dessutom genomförde ett träningspass med U18-laget. Daily Mail menar att det är andra gången på kort tid som Lukaku ”har försatt United i en svår sits” och hänvisar till inlägget som avslöjade klubbens snabbaste spelare (Lukaku var givetvis med i toppen).

Foto: Antonio Calanni / TT

DAGENS SILLY

Christian Eriksen till Manchester United var ett rykte som bara blev svalare och svalare – fram till nu? Enligt Daily Mail är danskens representanter hoppfulla över att få igenom en övergång innan transferfönstret stänger på torsdag. Real Madrid, som egentligen verkar ha varit Eriksens förstaval, ska vara mer intresserade av Paul Pogba.

Bruno Fernandes, som har ryktats intensivt till United, kan då i stället hamna i Tottenham.

Foto: TT

DAGENS RÅD

Virgil van Dijk är inte längre världens dyraste mittback. Rådet till Harry Maguire?:

”Jag önskar honom all lycka. Priset kommer med mycket press men du har å andra sidan alltid press på dig i en klubb som United. Fokusera bara på det du älskar att göra och spela så bra som möjligt. Njut av sporten och försök att inte tänka för mycket”, säger Van Dijk.

DAGENS FRYSBOX

”Drinkwater is at dead end”, lyder en rubrik i Daily Mail. Det handlar givetvis om Danny Drinkwater som inte fick göra en enda tävlingsminut för Chelsea under Maurizio Sarri och inte heller verkar vara särskilt högt stående hos Frank Lampard. Spelaren lämnades hemma när resten av laget drog till Tyskland och det ser inte ut att finnas något intresse utifrån för den minst sagt kyliga mittfältaren. Nu jämförs han med spelare som Vincent Janssen, som till slut hamnade i Mexiko. En övergång som inte blev speciellt lyckad, kan man lugnt säga...

Foto: Andrew Harnik / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

DAGENS ÅTERKOMST

Wayne Rooney kommer allt närmare en flytt till Derby. Efter 1,5 år borta i Staterna verkar han ha fått nog av MLS och ser ut att följa i Ashley Coles fotspår som anlände till Championship-klubben i januari 2019. Derby som för övrigt gick och vann mot Huddersfield under gårdagen, 2–1 slutade matchen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.