Herrlandslaget i fotboll

”Min dotter sov som tur var, hade varit jobbigt annars”

Landslagsspelarna om isoleringen

Av: 

Malin Wahlberg

Linn Nordström

FOTBOLL

Landslaget hålls isolerade under Nations League-samlingen i Stockholm. 

Det innebär en utmaning för vissa spelare.

– Det blir svårt, framför allt eftersom jag har min familj några 100 meter från hotellet, säger Albin Ekdal. 

Uefas strikta ”Return to Play” protokoll styr landslaget under Nations League-samlingen. Det innebär bland annat att spelarna inte får lämna hotellet annat än för match och träning. Att träffa vänner och familj under tiden i Stockholm är inte tillåtet. 

– Jag fick se dem i dag genom glaset. Min dotter sov som tur var, annars hade det varit jobbigt att se henne vinka. Det känns märkligt eftersom det är helt fritt att röra sig i Italien och Sverige och alla andra länder nästan i Europa, men när vi kommer hit ska vi vara instängda. Men Uefa vill väl inte riskera att någon smittas här och tar med det till klubbarna. Jag förstår det också, men det är inte skitkul, säger Albin Ekdal och fortsätter: 

– Som tur är är vi en grym grupp och alla har kul med varandra. Nu kommer John (Guidetti) också så då är halva den saken löst.

Albin Ekdal.
Marcus Berg.

”Hade immunitet”

Marcus Berg känner också av isoleringen.

– Vi sitter kvar lite extra länge här (efter träningen) och får lite sol och frisk luft. Det är det som är lite segt. Och att man inte kan träffa familj och vänner, men det är sådant man får ta. 

Spelarna kommer att testas inför lördagens match mot Frankrike och sedan igen innan tisdagens möte med Portugal. Ekdal, som smittades av coronaviruset redan i början av mars, har dock fortfarande antikroppar. 

– Jag hade en immunitet, en stark sådan efter min sjukdom, men det går neråt. De försvinner sakta men säkert, säger han och fortsätter:

– Det har varit surrealistiskt. Instängd, mask på överallt och 30–40 topsningar uppe i hjärnan nästan så det har varit konstigt. Men nu börjar man vänja sig så nu försöker man bara hitta glädjen och det är otroligt kul att vara här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

”Alldeles för tidigt att gå till allsvenskan”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Marcus Berg

Albin Ekdal

John Guidetti