Bekräftat: Pehrsson avgår

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har stormat kring Magnus Pehrsson.

Han har nu valt att avgå som tränare för Kalmar FF två dagar före sista omgången i allsvenskan.

– Det är ett tråkigt beslut att ta, det här laget behöver inte en elefant i rummet, vilket jag har varit, säger Pehrsson på en presskonferens.

Kalmar FF kan bli nedflyttat till superettan, men tränare Magnus Pehrsson kommer inte att följa med klubben oavsett om klubben klarar nytt allsvenskt kontrakt eller inte. I går kom rapporter om att spelarna ville att han skulle kliva åt sidan – och nu är det definitivt.

Klubben bekräftar i ett pressmeddelande att Magnus Pehrsson säger upp sig omedelbart.

– Det är ett otroligt överraskande besked, säger Sportbladets krönikör Robert Laul.

– Jag har erfarenhet av att när det blir rörigt och att fokus ligger på olika saker blir det svårt för en trupp att prestera. Det är ett tråkigt beslut att ta, det här laget behöver inte en elefant i rummet, vilket jag har varit. Det är bättre att Jens Nilsson leder laget, säger Magnus Pehrsson på presskonferensen som klubben höll i under eftermiddagen.

Detta kommer två dagar före sista omgången av allsvenskan och några dagar efter förlusten mot Falkenberg där han efter slutsignal hamnade i verbalt bråk med några supportrar.

”Fel suddas bort ur medvetande”

– Jag ångrar inte min reaktion, någonstans går en gräns. Ingen ska behöva uppleva det hatet, sade Pehrsson till Sportbladet. Och utvecklar det på dagens presskonferens.

– Det som har hänt i veckan har skapat splittringar. Jag stod upp mot ett väldigt aggressivt och hatfullt beteende, och i efterspelet blev det väldigt lite stöttning. Jag tycker att det blev fel att man bara suddas bort ur allas medvetande, det är ett samhällsproblem, säger Pehrsson och fortsätter.

– Det andra som diskuterats i många artiklar är varför jag inte var med på träningen i måndags. Min familj tog det som hände i lördags väldigt hårt och jag var med dem, att det inte fanns förståelse för det går mot mina värderingar.

Tidigare akademichefen Jens Nilsson, Jörgen Petersson och Stefan Larsson tar tillfälligt över efter när Pehrsson nu lämnar.

Däremot stannar ifrågasatte tillfällige sportchefen Jesper Norberg, som spelarna ville också skulle kliva åt sidan, i Kalmar FF, detta enligt trovärdiga uppgifter till Aftonbladet.

Möter Sirius på lördag

På lördag ska Kalmars ödesmöte med Sirius avgöras. Inför sista omgången har Smålandslaget en poäng ner till kvalplatsen där Falkenberg ligger. KFF kan åka ur allsvenskan om laget förlorar samtidigt som Falkenberg besegrar Eskilstuna och Sundsvall vinner mot AIK.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.